Kompakt och prisvärd bomlift

Kompakt och prisvärd bomlift

Den franska maskingiganten Manitou har precis lanserat Man’Go 12, det senaste skottet på lift-stammen och bryter här med den gängse uppfattningen om hur en lift ska vara.

– Manitou bygger terränggående, dieseldrivna knäckarmsliftar i området från 16 till 20 meter. Manitous 18-meterslift är marknadens stora succé. Men i väldigt många fall är det mera än nog med tolv meter, säger produktchef Claus Bjerregaard hos den danska Manitou-importör och –förhandlaren, Scantruck A/S. .

Inte bara arbetshöjden är reducerad på Man’Go 12. Maskinen är mindre, lättare och mera kompakt än de kända modellerna och priset har följt med ner – ordentligt.

– Maskinen är verkligen billig i förhållande till större bomliftar. Det gör att den är ett riktigt bra alternativ för många av våra kunder som i verkligheten inte har behov för den stora räckvidden, säger Claus Bjerregaard.

Man’Go 12 kan bära 230 kilo i personkorgen och kan därmed lyfta två personer med verktyg upp till tolv meters höjd. Själv är den kompakt – bara 1,8 meter bred, 2 meter hög och väger bara 4 ton.

www.scantruck.dk

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar