ANNONS

När trailers flyttas med terminaltraktorer inom industriområden och hamnar, är logistiken mycket känslig för störningar. En trailer som inte kan flyttas påverkar genast hela rörelseflödet med produktionsförluster som följd. Problemet orsakas ofta av snö eller is runt trailern där det är svårt att snöröja eller få bort is med plogar.

Säkerställer rörlighet

Snökedjesystemet Onspot säkerställer med automatic traction control (ATC) framkomlighet på vintern, och nu lanseras systemet även för terminaltraktorer. Genom en knapptryckning kan snökedjorna automatiskt aktiveras och avbrytas under körning.

– När man installerar automatiska snökedjor, slipper föraren risker, oro, problem och stress vid vinterväglag. Vid aktivering fälls systemets armar ut och kedjorna slungas in under drivhjulen. Detta ökar friktionen väsentligt och ger ett omedelbart ökat väggrepp som ökar framkomligheten, säger Lennart Klingzell, produktchef på VBG Group Truck Equipment.

– På så sätt uppnås högre effektivitet och lägre driftskostnader under svåra väderförhållanden, bedömer han.

Lättare än någonsin

Med den nya generationen, som nu också lanseras för terminaltraktorer, har Onspot inte bara blivit mycket lättare viktmässigt, utan också lättare att hantera. Installationen är ännu enklare än tidigare och produkten är faktiskt helt underhållsfri.

– Luftanslutningarna är skyddade och placerade ihop för enkel montering och minskad risk för skador, och systemet är kompatibel med fästen och hjul från tidigare generation. Dessutom är den nya generationen Onspot kortare så att kedjehjulet kan placeras upp bakom cylindern i vilande position. Detta betyder i slutänden lägre livscykelkostnader, konkluderar Lennart Klingzell.

Onspot finns nu tillgängligt för Terberg YT222, YT182 och RT403.

www.onspot.eu/sv/