7 av 17 på vinnarlista

7 av 17 på vinnarlista

Varje år genomför försäkringsbolaget Folksam en granskning av nya bilmodellers trafiksäkerhet och miljöpåverkan. På listan för år 2016 har sju Volkswagen-modeller utsetts till ”bäst i klassen”.

För nittonde året i rad granskar Folksam biltillverkarnas nya bilmodeller. För att en bil ska kvalificera sig till Folksams lista måste den uppfylla en rad krav inom krocksäkerhet, säkerhetsutrustning och miljö. I år har säkerhetskraven skärpts genom att autobroms ska finnas som standard eller tillval och på miljösidan krävs nu att motorerna ska uppfylla Euro 6 alternativt klassas som miljöbil.

Denna gång är det 62 modeller som får godkänt av Folksam. Utifrån listan med godkända nybilar har Folksam sedan skapat en bäst-i-klassen-lista med modellversioner som har de lägsta utsläppen av CO2 och autobroms som standard. Listan består av 17 modellversioner, varav sju kommer från Volkswagen.

– Det är glädjande att vi kommer ut så väl i en sådan viktig undersökning som hjälper konsumenter och företag att välja rätt bil i den mångfald som finns, kommenterar Sten Forsberg, chef Volkswagen i Sverige.

Folksam menar att om nybilsköparna väljer modeller som klarar deras högt ställda säkerhets- och miljökrav kan de bidra till att spara liv och värna miljön.

För mer information och fullständig lista, se pressmeddelandet från Folksam.

Volkswagen Personbilar

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar