7 av 17 på vinnarlista

7 av 17 på vinnarlista

Varje år genomför försäkringsbolaget Folksam en granskning av nya bilmodellers trafiksäkerhet och miljöpåverkan. På listan för år 2016 har sju Volkswagen-modeller utsetts till ”bäst i klassen”.

För nittonde året i rad granskar Folksam biltillverkarnas nya bilmodeller. För att en bil ska kvalificera sig till Folksams lista måste den uppfylla en rad krav inom krocksäkerhet, säkerhetsutrustning och miljö. I år har säkerhetskraven skärpts genom att autobroms ska finnas som standard eller tillval och på miljösidan krävs nu att motorerna ska uppfylla Euro 6 alternativt klassas som miljöbil.

Denna gång är det 62 modeller som får godkänt av Folksam. Utifrån listan med godkända nybilar har Folksam sedan skapat en bäst-i-klassen-lista med modellversioner som har de lägsta utsläppen av CO2 och autobroms som standard. Listan består av 17 modellversioner, varav sju kommer från Volkswagen.

– Det är glädjande att vi kommer ut så väl i en sådan viktig undersökning som hjälper konsumenter och företag att välja rätt bil i den mångfald som finns, kommenterar Sten Forsberg, chef Volkswagen i Sverige.

Folksam menar att om nybilsköparna väljer modeller som klarar deras högt ställda säkerhets- och miljökrav kan de bidra till att spara liv och värna miljön.

För mer information och fullständig lista, se pressmeddelandet från Folksam.

Volkswagen Personbilar

Läs också

Hat trick för Scania R 450

Hat trick för Scania R 450

Scania R 450 står för tredje året i rad som vinnare av Green Truck Award med utnämningen mest bränslesnåla...

Mobil laddningsstation för elbilar

Mobil laddningsstation för elbilar

Volkswagens kommande mobila laddningsstation för eldrivna fordon behöver ingen extern elförsörjning och kan sättas upp där den behövs.

Aktuellt

ANNONS ▼
Vitt vanligare än svart

Vitt vanligare än svart

Den vanligaste personbilen i Sverige är numera vit. De svarta personbilarna har puttats ner till en andra plats.

Fler artiklar