Sprängde drömgränsen

Sprängde drömgränsen

I Stockholmsregionen har bygg- och anläggningstakten varit mycket hög under 2015. Tack vare att Peab Asfalts asfaltverk ligger centralt placerad i Västberga har man kunnat erbjuda projekten lokalt producerad asfalt till både underhåll av vägar som nybeläggningar. Den strategiska placeringen har nu bidragit till att man nu nått drömgränsen.

– Ända sedan starten av asfaltverket i Västberga har drömgränsen varit att producera 300 000 ton asfalt på ett år, säger Peter Nordwall, platschef. Efter ett gynnsamt år är nu denna gräns nådd och det känns som en riktigt härlig julklapp, avslutar Peter.

Förutom närheten till projekten har Peab Asfalt också ställt höga krav på reningen av stoftutsläpp och genom att ge verket hög kapacitet och stora lagringsmöjligheter ger det ökad återvinning, kortare och färre lastbilstransporter samt minskade väntetider.

Kapacitetsmässigt är Västberga en av Sveriges största anläggningar med en produktionstakt på 320 ton asfalt i timmen. Bland annat har den en 5 tons blandare, vilket är dubbelt så stort som på de flesta vanliga asfaltverk. Med tio stycken varmfickor kan de dessutom lagra upp till 750 ton asfalt.

Bilden: Västberga Asfaltverk. Foto/Källa: Peab Asfalt.

www.peab.se

Läs också

Gammal asfalt blir som ny

Gammal asfalt blir som ny

I Hälsingland har Peab Asfalt, på uppdrag av Trafikverket, under sommaren haft ett stort objekt med många mil väg som...

Aktuellt

Lönsam satsning på solceller

Lönsam satsning på solceller

Hurtigs Bil i Kungälv har satsat på solceller på bilhallens tak. En toppeninvestering menar vd, Christopher Hurtig.

ANNONS ▼
Exporten av lastbilar ökar

Exporten av lastbilar ökar

De tunga fordonen på Klaraviks auktionsplattform blir allt vanligare och även på riksnivå ökar exporterna.

Ny minigrävare från Caterpillar

Ny minigrävare från Caterpillar

Caterpillar lanserar nu nya generationens minigrävare fullmatade med nya funktioner, till exempel spakstyrning, farthållare, LCD-display, bluetooth-start och tiltbar hytt.

Freja rustar för framtiden

Freja rustar för framtiden

Under 2018 gjorde transport- och logistikföretagen Freja en stor investering och flyttade kontor och lager till Jönköping.

Förslag om ny lastbilspremie

Förslag om ny lastbilspremie

För att ställa om fordonsflottan av tunga fossildrivna fordon föreslår Trafikanalys att en ny miljölastbilspremie införs 2020.

Fler artiklar