Sprängde drömgränsen

Sprängde drömgränsen

I Stockholmsregionen har bygg- och anläggningstakten varit mycket hög under 2015. Tack vare att Peab Asfalts asfaltverk ligger centralt placerad i Västberga har man kunnat erbjuda projekten lokalt producerad asfalt till både underhåll av vägar som nybeläggningar. Den strategiska placeringen har nu bidragit till att man nu nått drömgränsen.

– Ända sedan starten av asfaltverket i Västberga har drömgränsen varit att producera 300 000 ton asfalt på ett år, säger Peter Nordwall, platschef. Efter ett gynnsamt år är nu denna gräns nådd och det känns som en riktigt härlig julklapp, avslutar Peter.

Förutom närheten till projekten har Peab Asfalt också ställt höga krav på reningen av stoftutsläpp och genom att ge verket hög kapacitet och stora lagringsmöjligheter ger det ökad återvinning, kortare och färre lastbilstransporter samt minskade väntetider.

Kapacitetsmässigt är Västberga en av Sveriges största anläggningar med en produktionstakt på 320 ton asfalt i timmen. Bland annat har den en 5 tons blandare, vilket är dubbelt så stort som på de flesta vanliga asfaltverk. Med tio stycken varmfickor kan de dessutom lagra upp till 750 ton asfalt.

Bilden: Västberga Asfaltverk. Foto/Källa: Peab Asfalt.

www.peab.se

Läs också

Gammal asfalt blir som ny

Gammal asfalt blir som ny

I Hälsingland har Peab Asfalt, på uppdrag av Trafikverket, under sommaren haft ett stort objekt med många mil väg som...

Aktuellt

ANNONS ▼
Fler artiklar