Audi investerar i framtiden

Audi investerar i framtiden

Audi lägger grunden för framtida tillväxt under 2016. Under det kommande räkenskapsåret planerar företaget för en fortsatt hög investeringstakt. De planerade investeringarna kommer att uppgå till mer än 3 miljarder euro, utöver process- och kostnadsoptimeringar. Hälften av de planerade investeringarna kommer att göras i de tyska produktionsorterna i Ingolstadt och Neckarsulm. Audi kommer dessutom att rekrytera ännu fler experter inom framtidsteknik.

Företaget kommer att fortsätta med sin tillväxtstrategi med det antagna investeringsprogrammet för 2016: “Vi fortsätter med vår höga investeringsnivå i framtida teknik för att stärka vårt märkes position ytterligare” poängterar Rupert Stadler, VD för Audi AG. Biltillverkaren planerar även att gå in i nya marknadssegment under året med den helt nya modellen Audi Q2.

Audi kommer dessutom att presentera efterföljaren till Audi Q5 under året och därmed skriva nästa kapitel i märkets framgångsrika SUV-strategi. “En stor del av vår investering sker givetvis även inom alternativa drivlinor,” enligt Stadler. 2018 kommer märkets första helt eldrivna modell i serieproduktion lanseras, baserad på Audi e-tron quattro concept. 2020 kommer Audi att ha expanderat modellprogrammet till att omfatta 60 olika modeller.

Samtidigt som Audi investerar i nya modeller och teknik, liksom i expansion av det världsomfattande produktionsnätverket, ser CFO Axel Strotbek även potential på kostnadssidan. “Med det aktuella investeringsprogrammet vill vi naturligtvis stärka vårt märkes position, men även öka spelutrymmet genom process- och kostnadsoptimeringar”. Enligt Strotbek, kommer företaget inte att spara på bekostnad av framtiden, men varje investering kommer att utvärderas noggrant. Ledningen har därför beslutat sig för att skjuta upp byggandet av en ny vindtunnel ett år.

Audi accelererar även inom digitaliseringsområdet. I början av december förvärvade företaget en tredjedel av HERE och säkerställde därmed samarbetet med en ledande leverantör av digitala kartor och positionsbaserade tjänster. Audi’s andel av köpet uppgick till 0.85 miljarder euro. För att bibehålla sitt “Vorsprung durch Technik” även i framtiden, kommer företaget även stärkas personellt under 2016. Efterfrågan är speciellt stor på specialister inom alternativa drivsystem och lättviktskonstruktion, men även IT- specialister, som i takt med digitaliseringen kommer att utveckla områden som Audi connect, Audi mobilitet och smart factory.

Audi

Läs också

Nokia investerar i tunga däck

Nokia investerar i tunga däck

Nokian Heavy Tyres Ltd, som ingår i koncernen Nokian Tyres, kommer att öka sin produktionskapacitet med 50 procent och...

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar