Produktnyheter

Ny intelligent citypaver

Atlas Copcos nya citypaver Dynapac SD1800 har en läggningskapacitet på 350t/h och hanterar beläggningsbredder från 0,70 m upp till 4,70 m. Den är ideal att använda på gator och centralt placerade vägbyggen, och fungerar även utmärkt vid reparationsarbeten. 2016 års generation präglas av införandet av SD-serien i citypaver-klassen. Bland många andra förbättringar betyder det att alla de positiva beläggningskontrollerna som infördes med PaveManager 2.0, som är välkända från Atlas Copcos stora asfaltläggare (från Dynapac SD-serien) och högt värderade av kunderna, numera ingår i det här produktsortimentet.

Tillförlitlig kraft

Den nya citypavern har utvecklats med målsättningen att vara den mest effektiva och moderna asfaltläggaren på marknaden. Under utvecklingsprocessen har man använt sig av mycket avancerad teknik i elektrohydrauliska kontroller. Effekten på 54kW, som kommer från en Deutz motor (T3/T4) fördelas till läggarens funktioner genom ett smart och mycket effektivt system som garanterar minimal effektförlust. Detta sparar mer än tillräckligt med kraft för att maskinen ska vara så kraftfull som den behöver vara även under mycket krävande applikationer.

Intelligens

Det intelligenta styrsystemet i Dynapac SD1800 ger dig utmärkt kontroll över hela beläggningsprocessen och säkerställer ett optimerat arbetsflöde. Dynapac SD1800 kommer med styrsystemet PaveManager 2.0, som ger en oöverträffad kontroll på läggningsprocessen inom alla användningsområden, från läggning på motorväg till läggning i innerstad. Detta högkvalitativa integrerade kontrollsystem från Dynapac säkerställer en kontinuerlig, optimerad beläggningsprestanda och är direkt anslutet via ett CANBUS-system, vilket säkerställer snabb och tillförlitlig kommunikation. Många justeringar på fjärrkontrollen kan också göras från instrumentbrädan och vice versa. Fjärrkontrollen är kompatibel med all utjämningsutrustning från MOBA.

Utrustningen är självkonfigurerande, vilket innebär att den kan användas på endera sida av läggaren. Både instrumentbrädan och fjärrkontrollen har färgdisplayer och intuitiva, självförklarande menyer och funktioner. Symboler och bilder gör hanteringen ännu enklare, och dessa är identiska med de i den större SD2500-serien från Atlas Copco.

Kompakt design

Med en längd på 5 m och en bredd på endast 1,8 m, är SD1800 en ideal partner för trånga arbetsplatser. Den låga höjden på läggaren förenklar läggning under träd samtidigt som föraren har utmärkt sikt. Läggarens dimensioner är noga genomtänkta för att vara passa den dynamiska och dagliga driften som citypavers används för. Även med en uppsättning förlängningslådor monterade – vilket medför en läggningsbredd från 2.35 m till 4,10 m –hålls transportbredden inom normala restriktionsnivåer, så att den enkelt kan överföras från en arbetsplats till en annan.

Förarkomfort

Förarens komfort har högsta prioritet för Atlas Copco. Vi fokuserar på att ge en ergonomisk arbetsplats av högsta kvalitet. Plattformen erbjuder generös takhöjd och ett plant golv med stort lagringsutrymme. Det nya taket har integrerad arbetsbelysning på både framsidan och baksidan.

De ergonomiska sätena är svängbara och placerade i en glidbar station. Även kontrollpanelen är skjutbar och tippbar. Citypavern erbjuder nu samma HMI-koncept (Human Machine Interface) som finns i de stora asfaltläggarna från F- och SD-serien. Att ha ett modulärt och enhetligt utseende med samma arbetsprinciper sparar mycket tid när förarna ska arbeta med olika läggare. Den nya Citypavern erbjuder också ett väderhus med ett utdragbart tak för bekväm användning i alla väder. För att ytterligare förbättra arbetsmiljön finns ett sugsystem för avgaser tillgängligt vid förfrågan.

Nya screeden V3500

Screeden till F- och SD-serierna av Citypaver-sortimentet har tagits fram från grunden genom att teknik hämtats från de beprövade, branschledande screeds som finns på Dynapacs stora asfaltläggare. Screeden V3500 är extremt stabil på grund av dess robusta förlängningssystem med dubbla rör. Detta ger en omatchad stabilitet, särskilt när läggningen är inställd på maximal bredd. Med den nya screeden kan citypavern användas med PaveManager 2.0, vilket ger en exakt och smidig läggningsprocess. De nya sidoskydden är enkla att justera och har samtliga ledningar för sensorer och fjärrkontroller integrerade i ramen. Förlängningslådorna har utrustats med ett nytt snabbkopplingskoncept som möjliggör snabb fastsättning och enkel justering. Den nya screed-serien erbjuder de främsta fördelarna och flexibiliteten som finns i våra screeds för stora läggare. Serien finns med två system för för-kompaktering, antingen enbart med vibration eller med både stampning och vibration. Värme kan erhållas via el eller gas.

Tjänstekontrakt

Det är mycket viktigt att du regelbundet servar dina maskiner, detta för att säkerställa tillförlitlig drift och lång livslängd. Med hjälp av proaktiv service och förebyggande underhåll minimerar du risken för höga produktionskostnader och haverier. För att få ut det mesta av din investering har du möjlighet att välja ett serviceavtal som uppfyller dina krav på professionell service.

Atlas Copco