Gamla bilar säkrare med ny teknik

Gamla bilar säkrare med ny teknik

Intelligent Transport Management System (iTraMS) är ett nytt system som inkluderar spårning av var en bil befinner sig, övervakning av bilens tillstånd samt prestandaanalys. iTraMS är inte bara för nyproducerade bilar, utan går även att montera in i efterhand. Genom att göra systemet tillgängligt för så många fordon som möjligt, bidrar Bosch till att påskynda övergången till säkrare och mer miljövänlig körning. 

Systemet, som är utvecklat av Bosch i Indien, kan reducera bränsleförbrukningen och förutse när underhåll av bilen behövs – och bilägaren kan följa allt från sin egen smartphone. De viktigaste fördelarna med iTraMS inkluderar fleet management, off-road-applikationer och intelligenta transportlösningar som en del av smart-city-lösningar. Systemet fungerar i såväl personbilar som last- och terrängfordon.

Ett annat system som har utvecklats av ingenjörsteamet i Indien är eCall – ett säkerhetssystem som sitter i bilen och utlöser ett automatiskt nödsamtal till räddningstjänsten när en krasch inträffar.

Bosch

Läs också

Trådlös vinkelslip

Trådlös vinkelslip

Bosch lanserar världens första trådlösa vinkelslip för professionella hantverkare som är utrustad med en Connectivity-funktion, vilket betyder att verktyget...

Trådlös slipmaskin

Trådlös slipmaskin

Med GSS 18 V-LI Professional är Bosch den första tillverkaren på marknaden att lansera en trådlös 18 V slipmaskin....

Aktuellt

ANNONS ▼
Dags för Mittia: Skogstransport!

Dags för Mittia: Skogstransport!

Den 16-17 augusti är det återigen dags för Mittia: Skogstransport - den renodlade fackmässan för hela skogstransportbranschen.

Fler artiklar