Sveriges Fordonsverkstäders Förening anlitar DEKRA

Sveriges Fordonsverkstäders Förening anlitar DEKRA

Med drygt 1 800 medlemsföretag i landet är Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) en betydande intresseförening för landets bilverkstäder. Som medlem i SFVF innebär det att verkstaden ansluter sig till det nya konceptet ”Godkänd Bilverkstad” för att säkerställa vissa baskrav angående kvalitetsnivå och därmed ge konsumenten vägledning och trygghet i sitt val av verkstad.

I konceptet ingår dels en årlig revision samt stickprovskontroller av utfört verkstadsarbete av en tredje neutral part. Där har SFVF valt Dekra för att implementera konceptet ”Godkänd Bilverkstad” som inom kort inleder sin pilotfas av konceptet och utvärderas inför en lansering i landet.

– För våra medlemmar inom SFVF är det obligatoriskt att ingå i ”Godkänd Bilverkstad”. Syftet med det är att kunna erbjuda landets bilägare en trygghet i sitt verkstadsval. Avsikten med samarbetet med Dekra är att ta hjälp av deras kompetens och roll som helt oberoende aktör för att säkerställa vår kvalitet och kundlojalitet för framtiden, säger Bo Ericsson, vd Sveriges Fordonsverkstäders Förening.

Dekra ser en positiv utmaning i att bistå en så stor intresseförening som SFVF i deras ambitiösa kvalitetssäkring. Vi har de tjänster som efterfrågas i konceptet samt god erfarenhet av opartiska kvalitetskontroller och revisioner. Dessutom en etablerad kalibreringsverksamhet genom affärsgrenen Dekra Kalibrering i Hedemora, säger Frank Schubert, vd Dekra Quality Management AB.

SFVF

Läs också

Se upp för piratkopierade bildelar

Se upp för piratkopierade bildelar

Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) varnar verkstäder och bilägare för att montera in bildelar om ursprunget av delen är okänd.

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar