ANNONS

Matek är återförsäljare för Chicago Pneumatics (CP) RX-hydrauhammarserie i Sverige. Chicago Pneumatic är ett världsomfattande varumärke inom Atlas Copco gruppen. De mindre RX-hammarna tillverkas i Sverige på Atlas Copcos fabrik i Kalmar. De medelstora och stora hydraulhammarna tillverkas i Essen, Tyskland. Matek säljer även CP:s övriga sortiment av markvibratorer och stampar mm (se www.matek.se).

Ingående i sortimentet till hammarna finns även markhåldon, pål- och spontdon.

Konstruktionen på nya RX-serien är enkel och har en­dast ett fåtal rörliga delar. Detta gör RX-hammaren mycket servicevänlig och lättskött. Den enkla konstruktionen innebär också att RX-serien är extremt tystgående och uppfyller EU direktiv nr 200/14/EU. Hammaren är försedd med stötdämpande material av polyuretan som minskar vibrationerna och därmed påfrestningen på både operatör och bärare.

Kolvfunktionen i hammaren drivs med 70 % gas och 30 % olja och bygger på hybridtekniken. En kombination som gör att det inte finns något behov av en högtrycksackumulator. Detta ger en effektiv hammare som ger maximal slagenergi i varje slag. RX hammaren har mycket hög slagenergi i förhållande till sin vikt.

Nya RX-serien är utrustad med:

Kraftförstärkare (Power Booster) – ökar slagkolvens slagenergi genom att man tar tillvara returoljan.

Aktiv ventilationsport – förhindrar och eliminerar att damm sugs in i hammarhöljet.

Intern reglerventil – sitter skyddat monterad inne i hammarkroppen och styr kolvens rörelse upp och ned.

CP-Lube – automatsmörjning (tillval) går att erhålla till RX14-RX54.

Power Stop – tillåter operatören att välja högre slagenergi vid normal slagfrekvens. Vid denna inställning startar hammaren endast då arbetsverktyget/mejsel belastas.

Easy Power – tillåter operatören att välja ökad slagfrekvens vid konstant slagenergi vilket leder till högre slagprestanda. Vid denna inställning startar hammaren även när arbetsverktyget/mejsel inte belastas.
Tillverkningen är ISO9001 och ISO14001 certifierad.

För ytterligare information se www.matek.se

Bilden: RX38 i genomskärning. Foto/Källa: Matek.