Volvo byter koncept till Nyckelfärdig lastbil

Volvo byter koncept till Nyckelfärdig lastbil
Det som Volvo Lastvagnar under flera års tid sålt under begreppet Konceptlastbil paketeras om och byter samtidigt namn till Nyckelfärdig. Tanken är att på ett ännu bättre sätt erbjuda kunderna optimalt specificerade lastbilar inom olika segment, för att göra köpet och ägandet så tryggt och enkelt som möjligt.

– Nyckelfärdig är ett bra namn för att det i ett ord förklarar enkelheten i att köpa och äga denna typ av lastbil, säger Jonas Jävert, ansvarig för Nyckelfärdig på Volvo Lastvagnar Sverige.
Nyckelfärdig innebär att man köper både chassi och påbyggnad från Volvo och därför får man garanti på helheten. Även service och reparation av hela bilen sker på Volvoverkstaden.

– För kunderna innebär Nyckelfärdig lastbil att man får ett enkelt ägande och en produkt som bygger på många års erfarenhet av vad som fungerar bäst inom det segment man jobbar i. Det garanterar en effektiv bil och skapar en trygghet för kunden som gör en stor investering, fortsätter Jonas Jävert.

Då det görs stora infrastruktursatsningar i Sverige, som Förbifart Stockholm och Västlänken, är anläggningsbilar det första segmentet med Nyckelfärdig lastbil.

– Vi erbjuder lastväxlare och tippbilar som byggs på FH och FMX. Förutom att det går snabbare att få fram en offert, så har vi har både färdigbyggda och förbeställda lastbilar i lager, så att det går snabbare att få sin nya bil, avslutar Jonas Jävert.

Till Nyckelfärdig erbjuds även olika finansiella lösningar och tjänster.

Volvo Trucks Sweden

Foto/Källa: Volvo Trucks Sweden.

Läs också

Exporten av lastbilar ökar

Exporten av lastbilar ökar

De tunga fordonen på Klaraviks auktionsplattform blir allt vanligare och även på riksnivå ökar exporterna.

Aktuellt

ANNONS ▼
DAF utökar sortimentet

DAF utökar sortimentet

De nya produkterna är ett led i arbetet med att utöka sortimentet av anläggningsfordon anpassade för den nordiska marknaden.

Vägtrafiken i mars

Vägtrafiken i mars

Under mars 2019 omkom 10 personer och 1 244 personer skadades i vägtrafiken.

Volvokoncernen miljardinvesterar

Volvokoncernen miljardinvesterar

Volvokoncernen satsar stort i Skövdefabriken. Ökad flexibilitet samt en en mer hållbar tillverkningsteknik är syftet med investeringarna.

Årets däcktillverkare 2019

Årets däcktillverkare 2019

Michelin har tilldelats den prestigefyllda utmärkelsen Årets däcktillverkare, ”Tire Manufacturer of the Year”.

Fler artiklar