Produktnyheter

Sverigepremiär för nya Prius

Den helt nya, fjärde generationen av Toyotas ikoniska fullhybridmodell Prius får nu Sverigepremiär. Med rekordlåg bränsleför­brukning, futuristisk design och rejält uppgraderade köregenskaper har Prius tagit det hittills största utvecklingssteget mellan generationerna.

Prius av fjärde generationen är en i alla avseenden ny bil, som har förbättrats på samtliga punkter jämfört med den förra generationen. Den är den första modellen som bygger på TNGA-plattformen (Toyota New Global Architecture), vilket ger bättre vägegenskaper, högre komfort och mer innerutrymmen. Hybriddrivlinan är också helt ny med något lägre effekt, men med oförändrade prestanda och väsentligt mycket lägre bränsleförbrukning. Dessutom har nya Prius en avancerad design som gör att den inte bara har ett extremt lågt luftmotstånd, utan även sticker ut i mängden.

Bränsleförbrukningen är nu den lägsta på marknaden bland samtliga icke laddbara bilar: Endast 3,0 liter/100 km vid blandad körning. CO2-utsläppet är rekordlåga 70 gram/km.

Nya Prius finns i tre utrustningsnivåer: Life, Active och Executive. Redan i Life-versionen är den rikligt utrustad, med bland annat nyckelfritt tändnings- och låssystem, Bi-LED-strålkastare (halv- och helljus), backkamera, Bluetooth handsfree och -streaming samt Toyota Touch 2 multimediasystem.

Säkerhetsnivån är mycket hög, med säkerhetssystemet Toyota Safety Sense som standard. Det innebär bland annat aktivt krockskyddssystem med fotgängardetektion, aktiv farthållare, körfilsvarning med körfilsassistans, vägskyltsigenkänning och automatiskt helljus. Från volymmodellen och uppåt är även t ex döda vinkeln-varnare och varnare för korsande trafik bakom bilen standard.

Toyota  Sweden AB