Produktnyheter

DriveNow lanserar elbilar

Nu kan alla stockholmare köra miljösmart. DriveNow är en flexibel carsharing-tjänst från BMW Group och Sixt som möjliggör ett fritt och hållbart sätt att ha tillgång till bil i stan. I höstas lanserades DriveNow i Stockholm och nu utökar man flottan med 30 nya elbilar av modellen BMW i3. Bilarna finns tillgängliga från och med 17 mars 2016 och föraren betalar bara för användning per minut. Initialt lanseras 30 elbilar som enkelt går att lokalisera och låsa upp direkt på gatan via DriveNows app. BMW i3 är helt eldriven där körningen är tyst, bekväm och hållbar.
– Statistik från våra tyska marknader visar att 35 procent av våra kunder aldrig hade testat att köra eldrivet innan de körde BMW i3 genom DriveNow. Varje månad genomförs cirka 20 000 elbilskörningar med oss i Tyskland och intresset att köra hållbart är jättestort. Vi har även sett stor efterfrågan i Stockholm att vi ska ta in i3 i flottan. Därför känns det riktigt kul att nu kunna erbjuda stockholmarna ett miljösmart alternativ, säger Fredrik Ellsäter, vd för DriveNow Sverige.
DriveNows globala bilflotta består i dagsläget av 20 procent elbilar. I Köpenhamn lanserade DriveNow förra året en helt eldriven flotta med 400 BMW i3-bilar i samarbete med Arriva. Projektet är världens största elbilskoncept som gjorts tillsammans med kollektivtrafiken och har redan resulterat i över 100 000 körningar.
– Köpenhamnslanseringen har varit en stor succé, mycket på grund av att staden har jobbat hårt för att ligga i framkant gällande utvecklingen av infrastrukturen för laddningsstationer. Eftersom infrastrukturen är en förutsättning för att ännu fler ska kunna köra eldrivet så har vi en bra bit kvar i Stockholm. Genom att lansera den helt eldrivna BMW i3 är vår förhoppning att öka efterfrågan på laddstationer i och utanför stan, säger Fredrik Ellsäter.
Den 20 oktober 2015 lanserades DriveNow i Stockholm. Genom tjänsten kan användaren hitta och boka en bil direkt i sin mobil. Bilarna står parkerade på Stockholms gator så användarna behöver varken hämta eller lämna bilen vid en specifik hyrstation. DriveNow har sedan tidigare ett utbud av BMW 1-serie och 2-serie Active Tourer, samt MINI Hatch (tre- och femdörrars) i sin Stockholmsflotta.

Du hittar mer information på: drive-now.com

Om DriveNow:
DriveNow, är en flexibel bildelningstjänst från BMW Group och Sixt som finns i flera europeiska städer. DriveNow
erbjuder ett utbud av premiumbilar från BMW och MINI. Bilarna kan hyras och lämnas tillbaka på den plats som
passar användaren bäst inom verksamhetsområdet. Registrerade kunder reserverar och bokar bilarna via
DriveNows app eller hemsida. Genom BMW i3 erbjuder DriveNow dessutom en helt eldriven mobilitetslösning i
Berlin, Hamburg, München, London och Köpenhamn. DriveNow finns just nu i München, Berlin, Düsseldorf, Köln,
Hamburg, Wien, London, Köpenhamn och Stockholm.

Foto/Källa: Drive-Now