Mekonomen utbildar för elbilar

Mekonomen utbildar för elbilar

Som en del i Mekonomen Groups ambition att ha rätt kompetens och utrustning för service på de flesta förekommande bilmodeller, förbereder sig bolaget för att ta hand om elbilar. Utbildning av mekaniker kommer att ske via koncernens utbildningscenter ProMeister Academy. Mekonomen Bilverkstad Drammen i Norge kommer att blir den första elbilsverkstaden i koncernen.

Mekonomen Group kommer att erbjuda kompletterande kompetensutveckling inom området elbilar genom det egna utbildningscentret ProMeister Academy. Mekonomen Bilverkstad i Drammen i Norge ligger strategiskt i ett fylke (kommun) med hög tillväxt av elbilar. Verkstaden kommer att vara den första verkstaden i koncernen som utbildas för att ta hand om elbilar.

Den höga tillväxten av antalet elbilar i Norge gör att Norge är det land som i nuläget är mest intressant för Mekonomen Groups satsning på elbilar.

”Den norska marknaden är en av de snabbast växande på elbilar så det är ett strategiskt steg för oss att starta upp den första elbilverkstaden och utbildning av mekaniker inom elbilar i Norge ”, säger Marcus Larsson, vice vd Mekonomen Group.

Mekonomen Group

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar