Produktivitet viktigt när branschen utmanas

Cromax är ett av Axalta Coating Systems globala lackmärken för billackeringsverkstäder. Dries van den Bergh, ny varumärkeschef för Cromax i regionen Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA) ger sin syn på framtiden och på de utmaningar som branschen står inför.

Dries van den Bergh menar att en av de stora utmaningar som hela reparationsbranschen står inför kommer från den nya teknik som integreras i fordonen. Det handlar om till exempel parkeringssensorer, bromshjälpssystem och kollisionsundvikande system.
– Dessa säkerhetssystem är naturligtvis väldigt bra – eftersom de kan leda till färre olyckor – men vi måste också tänka på att detta kan betyda att verkstäder får mindre arbete. Det är till och med möjligt att ett antal verkstäder kommer att försvinna, och att det återstående arbetet fördelas om.

EN STOR UTMANING för Cromax är att ekonomiskt pressade verkstäder därmed kan frestas att köpa produkter med lägre kvalitet. Men enligt Dries van den Bergh är det fullt möjligt att driva en verkstad ekonomiskt med lackmaterial av hög kvalitet.
– Ja det är en utmaning vi är väl förberedda på, menar han och fortsätter:
– Vi kan visa hur våra lacksystem ger tydliga resultat på varje punkt i reparationsprocessen, och hjälper våra verkstäder att spara tid, energi och material. Det finns två saker, säger Dries van den Bergh, som är viktigare än allt annat för en Cromax-verkstad och det är produktivitet och kvaliteten på de produkter och tjänster som Cromax erbjuder.
– Jag vill utnyttja vår mångåriga erfarenhet av att leverera produkter som inte bara är utmärkta, utan även innovativa, för att hjälpa verkstäder att bli mer produktiva – och för att hjälpa dem att spara material och energi. För att stödja detta ska vi ha ett robust program för produktutveckling, lansering av nya produkter och en utmärkt serie digitala kulörverktyg.

ETT BRA EXEMPEL menar han är ChromaWeb, ett kraftfullt, webbaserat programvarupaket som är länkat till den globala Cromax-kulördatabasen. Han beskriver det som ett genombrott för kulörhämtning, eftersom det ansluter omlackerarna till en enorm, global kulördatabas när de är anslutna via nätet. En enorm fördel, speciellt för stora verkstäder och verkstadsnätverk.
Där kan lackerarna komma åt formler som skapats av andra lackerare eller verkstäder i ett nätverk, oavsett var de sitter.
– Vi förstår helt och fullt de krav som ställs på en upptagen verkstad idag, och vi arbetar outtröttligt för att leverera lösningar för att hantera dessa – både inuti sprutboxen och utanför den, avslutar Dries van den Bergh.

Text: Catharina Olsson-Lindh. Foto: Axalta Coating Systems.

Läs också

Ny high solid klarlack

Ny high solid klarlack

Cromax introducerar CC6500 High Performance VOC Clear, en universell klarlack som lämpar sig för allt från små reparationer till hela...

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar