Produktnyheter

Ny SUV – Skoda Kodiaq

Nu offentliggörs modellnamnet på Skodas nya SUV. Bilmodellen ska heta ”Kodiaq”, uppkallad efter världens största björn, Kodiakbjörnen som lever utanför Alskas sydkust. Skoda ”Kodiaq” kommer att presenteras under andra halvan av 2016 och lanseras i Sverige i början av 2017.

På ön Kodiak utanför Alsakas sydkust ( 57°N 153°W ) råder ett kargt och fascinerande landskap. Här lever cirka 3 500 Kodiakbjörnar tillsammans med ungefär 14 000 människor. Urbefolkningen på ön, The Alutiiq, kallar björnen för Taq uka ’aq där bokstaven q i slutet är karaktäristiskt för djurnamn. Skoda vill med sin stavning av det nya modellnamnet ”Kodiaq” visa sin respekt för Alutiiq-språket.

Det nya modellnamnet har inspirerats av likheterna mellan Kodiakbjörnens karaktär och den nya bilmodellen. Storlek, styrka och anpassning för vildmarken är några av dessa. Skoda ”Kodiaq” är 4,70 meter lång, rymmer komfortabelt sju personer och klarar sig utmärkt både på och vid sidan av vägen. Den dolda kraften i rovdjuret kan också ses i designen av den nya bilen – den är distinkt med muskulösa linjer som demonstrerar dynamik och en robust och skyddande styrka.

Skoda Kodiaq kommer att lanseras under kampanjidén ”Discover new grounds” vilket syftar till att bilen kan möjliggöra och inspirera till att hitta nya vägar och platser. Modellen markerar en ny era för Skoda som med denna bil går in i det snabbt växande SUV-segmentet. Skoda Kodiaq kommer som produktionsklar bil att visas upp för första gången under andra halvan av 2016. Svensk lansering sker i början av 2017.

Skoda

Foto/Källa: Skoda