Nytt Audifilter hjälper allergiker

Nytt Audifilter hjälper allergiker

Från och med juni 2016 får Audis kompakta modeller ett helt nytt aktivt filter i klimatanläggningen som lär välkomnas av allergiker. Det tar inte bara bort finkorniga partiklar och skadliga gaser ur luften,  det neutraliserar även de flesta allergener. Audis nya filter sätter därmed en ny standard i premium-kompaktsegmentet.

Det nya kupeluftfiltret kommer att installeras den automatiska klimatanläggningen i Audi A1, A3, Q3 och TT-modellerna redan från juni månad i år, och hjälper bilåkare och framförallt allergiker till en bättre luftkvalitet i bilen. Nya Audi Q2, som lanseras under senhösten, kommer att utrustas med filtret redan från lanseringen. Befintliga kunder kan dessutom eftermontera filtret i sina bilar i samband med service.

Filtret finns tillgängligt i två versioner, båda med tre skyddande lager som alla arbetar på olika sätt. Det som är unikt med filtret är det nya yttre bärande lagret, som nu har en ytterligare anti-allergeneffekt. Den ena versionen reducerar allergenerna genom vegetabiliska ämnen, kallade polyfenoler, som binder receptorerna för allergener. Den andra versionen har i stället en modifierad proteinstruktur som ger samma effekt. Oberoende tester av specialiserade testinstitut såsom SGS Fresenius, som undersöker allergener, och Fiatec GmbH som testar filter, bekräftar effektiviteten i de nya Audi-filtren.

Filtrets två övriga lager bidrar även de till en avsevärt förbättrad luftkvalitet. Filtreringslagret tillverkat av mikrofiber tar bort även de minsta partiklarna från luften, samtidigt som gaserna stoppas i det aktiva kolfiltret.

Audi

Bilden: Audi Q2. Foto/Källa: Audi

Läs också

Audi satsar på autonom körning

Audi satsar på autonom körning

Audi satsar med full styrka på utvecklingen av autonom körning. På NIPS,  världens viktigaste symposium om artificiell intelligens, visade...

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar