250 ton med kross och sorterings utrustning ställs ut på Svenska Maskinmässan. Fredheim Maskin AS ställer i år ut flera nyheter inom kross och sorteringsverk. Med hela 6 st maskiner på plats visas ett brett sortiment från Keestracks modellprogram.

Keestrack visar en komplett krosslinje med förkross och konkross med 3 däcks eftersikt med retur tillbaka till konkrossen. Keestrack H4 konkross blev visad första gången på Bauma och nu lanseras den i Skandinavien på Maskin Expo/Svenska Maskinmässan.

Konkrossen väger 48 ton och allt «onboard», matare, kross, 3 däck sikt med retur transportör och Volvomotor med generator för elektrisktdrift. Med denna enhetet produseras alla fraktioner till betong och asfalt material. Detta är en två i ett maskin med både kross och sorteringsverk på samma chassi.
Fredheim Maskin visar även två storlekar på slagkrossar R3 (30 ton) och R5 (50 ton). Båda med returtransportör som ger en slutenkrets. Lämpligt till asfalt t.ex 0-11, 0-20, dom lämpar sig även bra till betong, återvinning, kubicerings av bergmaterial.

K3 Combo Soil är också en av årets nyheter som tagits fram för exempelvis matjordproduktion. Den är kompakt och lättflyttad med kombination av både larv och krokflak. Siktytan är 2 däck x 3,25 m2, toppdäcket kan beställas med Hardox, svetsad duk, fingdäck eller vanliga tråddukar. Maskien väger från 13 ton + eventuella tillval.

Alla sorteringsverk finns med elektriskt drift i form av hybrid som tillval, det ger dig även plug-in/plug-ut av ström. Med det menas att maskien drivs 100 % elektriskt från nätet eller fristående generator vid plug-in och vid bruk av plug-ut kan maskinens dieselmotor och generator även generera nog mycket ström för att driva även nästa enhet i ledet t.ex en stacker.

Under Bauma utställningen laserade Keestrack en ny logo och nya modellnamn på alla maskiner. Det för att lättare förstå Keestracks breda sortiment och hitta rätt maskin till uppgiften.
Nya serien består av en bokstav och en siffra, bokstaven beskriver maskintypen och ju högre siffra modellen har desto högre kapacitet har den. För krossar ger även siffran en fingervisning av vikten på maskinen, exempelvis R5 = Ca: 50 ton

www.fredheim-maskin.se