Produktnyheter

Nu kommer nya Mercedes E-klass kombi

Efter succén med nya E-Klass i sedanversion är det nu dags för kombin. Designen är sportigare än tidigare men utrymmena är fortfarande enorma. Lastutrymmet rymmer 670 liter och bilen är en av få som kan härbärgera en Europapall. Svensk säljstart sker i juli och de första bilarna kommer hit i oktober.

Mercedes E-Klass kombi har länge varit en favorit för dem som vill ha både komfort, utrymme och lastförmåga i högsta klass. Den nya versionen gör ingen besviken och erbjuder allt detta tillsammans med den senaste tekniken när det gäller självkörande och uppkoppade funktioner från sedanversionen, som hade svensk säljstart i april. Sedanen har redan blivit en stor succé, och Mercedes-Benz i Sverige räknar förstås med ännu större intresse för den nya modellen i kombilandet Sverige.

Säljstart sker den 15 juli och svensk premiär blir det i oktober.

Rymmer en Europapall

Lastutrymmet är på fullvuxna 1.820 liter med nedfällt baksäte och bredden mellan hjulhusen är 1,1 meter på smalaste stället. Det gör den stor nog att rymma en Europapall. Med ryggstöden uppfällda ryms 670 liter, men detta kan utökas till 700 liter om ryggstöden fälls 10° framåt med de nya s k cargostolarna (standard). Ryggstöden är delade 40/20/40 vilket ger stor flexibilitet och de olika sektionerna kan fällas elektriskt.

Nya E-Klass kombi kommer bland annat med den snåla, nyutvecklade dieselmotorn E 220 d (194 hk) som klarar sig på 0,42 l/mil vid blandad körning. Givetvis kommer senare även AMG-modeller. Först ut är V6:an Mercedes-AMG E 43 4MATIC med 401 hästar och 0-100 på 4,7 sekunder.

Mercedes-Benz Sverige AB

Foto/Källa: Mercedes-Benz.