Nya Audi R8 Spyder

Nya Audi R8 Spyder

Försäljningen har nu startat av helt nya Audi R8 Spyder som premiärvisades på bilsalongen i New York tidigare i år. Ca-priset är 1.700.000 kr för den öppna supersportbilen med 540 hk stark V10-motor.

I nya Audi R8 Spyder kombineras den sköna känslan av att köra öppet med välljudet från den kraftfulla V10-sugmotorn. Den mittmonterade 5.2 FSI -motorn levererar upp till 540 hk och 540 Nm. 0-100 km/h på 3.6 sekunder med en toppfart på hela 318 km/h. Nya R8 Spyder är därmed både kraftfullare och snabbare än sin föregångare.

Den helt nyutvecklade Audi Space Frame-karossen i aluminium och kolfiber bidrar till den exakta körkänslan där vridstyvheten har ökat med hela 50 procent jämfört med föregångaren. Den intelligenta lättviktskonstruktionen i kombination med frihjulsfunktion gör att bränsleförbrukningen sänkts med 10 procent.

Med S tronic-växellådan överförs kraften blixtsnabbt till det nyutvecklade quattrosystemet. Den elektrohydrauliska lamellkopplingen fördelar drivningen helt variabelt efter behov – upp till 100 procent kan fördelas till antingen fram- eller bakaxeln i extrema situationer. Resultatet är dynamiska och precisa köregenskaper.

Med Audi drive select kan karaktären hos Audi R8 Spyder ställas helt efter önskemål – från landsvägscruiser till banracer.  Systemet styrs genom satellit-knapparna på multifunktionssportratten, där föraren också kan starta och stänga av motorn. Som tillval erbjuds ytterligare två knappar – en för prestanda-läge och en för att styra avgasklaffarna. Alla funktioner är orienterade så att föraren kan hålla händerna på ratten med ögonen fokuserade på vägen och den 12.3-tums digitala skärmen där Audi virtual cockpit visar all relevant information i detaljerad 3D-grafik direkt i förarens siktfält.

En speciell prestandavy visar information om vridmoment, effekt, olje- och däckstemperatur, liksom varvtider och G-kraft. Audi R8 Spyder är dessutom den första modellen där ett urval av innehåll från mobilen kan visas direkt i Audi virtual cockpit via Audi smartphone interface. De nya LED-strålkastarna med laserteknik, som känns igen genom ett blått anodiserat band, säkerställer bästa möjliga ljus och därmed säkerhet vid mörkerkörning. Utöver standardutrustningen finns ett stort utbud av tillvalsmöjligheter som gör att föraren kan anpassa sin Audi R8 Spyder efter personliga smak både interiört och exteriört.

Audi R8 Spyder V10 byggs närmast för hand i den nya anläggningen “Audi Böllinger Höfe” nära Neckarsulm. Med ett ca-pris på 1.700.000 kr kan sportbilen nu beställas hos de svenska R8-återförsäljarna.

Audi

Läs också

Audi satsar på autonom körning

Audi satsar på autonom körning

Audi satsar med full styrka på utvecklingen av autonom körning. På NIPS,  världens viktigaste symposium om artificiell intelligens, visade...

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar