Nyhet

Vision Mercedes-Maybach 6 – ultralyxig konceptbil

Bilutställningen i Pebble Beach i Kalifornien i augusti varje är ett måste för alla som älskar klassiska bilar. Med andra ord en perfekt plats för premiärvisningen av den extrema konceptbilen Vision Mercedes-Maybach 6. En ultraslimmad coupé som på samma gång är en hyllning till de klassiska aero-coupéernas guldålder och en studie i modernast tänkbara teknik.

Den nästan sex meter långa konceptbilen har en design som inte lämnar någon oberörd. Här har man verkligen tagit ut alla tänkbara svängar och låtit designteamet få fria händer. Här återfinns både ”boat-tail” och måsvingedörrar. Liksom 24 tums hjul med ekerfälgar som syns bakom transparenta skivor i bilens färg.

Bilen drivs av fyra elmotorer (en för varje hjul) på tillsammans makalösa 750 hästkrafter som får sin energi från ett batteri under golvet på 80 kWh. Det ger inte bara en acceleration 0-100 på ca fyra sekunder, utan också en räckvidd (NDEC) på ca 50 mil. Toppfarten är begränsad till 250 km/tim.

En ny ”snabbladdningsfunktion med likströmsladdning på upp till 350 kW gör att bilen kan laddas med energi för 10 mils körning på bara fem minuter. Batteriet kan även laddas genom traditionell laddning, eller genom trådlös induktionsladdning där bilen laddas bara den parkeras på rätt plats.

Den långa ”motorhuven” är egentligenb ett bagageutrymme som är lastat med två specialdesignade resväskor, och som ändå har gott om plats för annat bagage.

Mercedes-Benz Sverige AB