Mazda återkallar 2.51 miljoner bilar

Mazda återkallar 2.51 miljoner bilar

Mazda i Japan meddelade idag att man återkallar sammanlagt 2 510 000 bilar globalt. Orsaken är att slutstycket till gasfjädern för bakluckan visat sig ha en felaktig lack, som om den utsätts för saltvatten kan rosta och i värsta fall gå sönder när bakluckan är i öppet läge. Ännu har ingen incident med sprucken gasfjäder rapporterats från någon Mazdabil.

Ytterligare en återkallning gällande 1.5 liters dieselmotorn som finns tillgänglig för Mazda2, Mazda3 och CX-3 har annonserats. Denna kampanj gäller endast bilar som sålts på den Japanska marknaden. Återkallningskampanjen gäller en programvaruuppdatering som kommer att motverka sotbildning vid avgasventilerna, som i sin tur kan leda till ryckig gång.

Felet på gasfjädern som berör svenska Mazdaägare bedöms inte vara av allvarlig karaktär, och och kommer att åtgärdas kostnadsfritt av Mazdaåterförsäljare / Mazdaverkstad vid nästa servicetillfälle.

Berörda modeller är Mazda3, Mazda5, Mazda6, CX-5 och Mazda CX-3 tillverkade mellan december 2007 och december 2015.

Mazda Sverige AB

 

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
Exporten av lastbilar ökar

Exporten av lastbilar ökar

De tunga fordonen på Klaraviks auktionsplattform blir allt vanligare och även på riksnivå ökar exporterna.

Ny minigrävare från Caterpillar

Ny minigrävare från Caterpillar

Caterpillar lanserar nu nya generationens minigrävare fullmatade med nya funktioner, till exempel spakstyrning, farthållare, LCD-display, bluetooth-start och tiltbar hytt.

Freja rustar för framtiden

Freja rustar för framtiden

Under 2018 gjorde transport- och logistikföretagen Freja en stor investering och flyttade kontor och lager till Jönköping.

Förslag om ny lastbilspremie

Förslag om ny lastbilspremie

För att ställa om fordonsflottan av tunga fossildrivna fordon föreslår Trafikanalys att en ny miljölastbilspremie införs 2020.

Fler dör i arbetsplatsolyckor

Fler dör i arbetsplatsolyckor

Antalet arbetsplatsolyckor med dödligt utfall ökar. Redan nu ligger årets siffror på oroväckande hög nivå med tolv dödsfall hittills.

Fler artiklar