Mazda återkallar 2.51 miljoner bilar

Mazda återkallar 2.51 miljoner bilar

Mazda i Japan meddelade idag att man återkallar sammanlagt 2 510 000 bilar globalt. Orsaken är att slutstycket till gasfjädern för bakluckan visat sig ha en felaktig lack, som om den utsätts för saltvatten kan rosta och i värsta fall gå sönder när bakluckan är i öppet läge. Ännu har ingen incident med sprucken gasfjäder rapporterats från någon Mazdabil.

Ytterligare en återkallning gällande 1.5 liters dieselmotorn som finns tillgänglig för Mazda2, Mazda3 och CX-3 har annonserats. Denna kampanj gäller endast bilar som sålts på den Japanska marknaden. Återkallningskampanjen gäller en programvaruuppdatering som kommer att motverka sotbildning vid avgasventilerna, som i sin tur kan leda till ryckig gång.

Felet på gasfjädern som berör svenska Mazdaägare bedöms inte vara av allvarlig karaktär, och och kommer att åtgärdas kostnadsfritt av Mazdaåterförsäljare / Mazdaverkstad vid nästa servicetillfälle.

Berörda modeller är Mazda3, Mazda5, Mazda6, CX-5 och Mazda CX-3 tillverkade mellan december 2007 och december 2015.

Mazda Sverige AB

 

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
Hat trick för Scania R 450

Hat trick för Scania R 450

Scania R 450 står för tredje året i rad som vinnare av Green Truck Award med utnämningen mest bränslesnåla...

Fler artiklar