Mazda återkallar 2.51 miljoner bilar

Mazda återkallar 2.51 miljoner bilar

Mazda i Japan meddelade idag att man återkallar sammanlagt 2 510 000 bilar globalt. Orsaken är att slutstycket till gasfjädern för bakluckan visat sig ha en felaktig lack, som om den utsätts för saltvatten kan rosta och i värsta fall gå sönder när bakluckan är i öppet läge. Ännu har ingen incident med sprucken gasfjäder rapporterats från någon Mazdabil.

Ytterligare en återkallning gällande 1.5 liters dieselmotorn som finns tillgänglig för Mazda2, Mazda3 och CX-3 har annonserats. Denna kampanj gäller endast bilar som sålts på den Japanska marknaden. Återkallningskampanjen gäller en programvaruuppdatering som kommer att motverka sotbildning vid avgasventilerna, som i sin tur kan leda till ryckig gång.

Felet på gasfjädern som berör svenska Mazdaägare bedöms inte vara av allvarlig karaktär, och och kommer att åtgärdas kostnadsfritt av Mazdaåterförsäljare / Mazdaverkstad vid nästa servicetillfälle.

Berörda modeller är Mazda3, Mazda5, Mazda6, CX-5 och Mazda CX-3 tillverkade mellan december 2007 och december 2015.

Mazda Sverige AB

 

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
Årets Djurtransportör 2018

Årets Djurtransportör 2018

Djuromsorg, punktlighet och stort kundfokus gör att Kils Djurtransporter AB har utsetts till Årets Djurtransportör 2018.

Smart trepartssamarbete

Smart trepartssamarbete

I dagarna tecknades ett avtal mellan Pirtek och Smartlift som levererade ännu en lift till Ryds Glas.

Mobil laddningsstation för elbilar

Mobil laddningsstation för elbilar

Volkswagens kommande mobila laddningsstation för eldrivna fordon behöver ingen extern elförsörjning och kan sättas upp där den behövs.

Fler artiklar