360° roterande sopmaskin

360° roterande sopmaskin

Familjeföretaget Trejon i Vännäsby har mer än 30 års erfarenhet av egen maskintillverkning, där de egna varumärkena Trejon Multiforest och Trejon Optimal idag har en betydande marknadsandel i Sverige och övriga Europa. Tidigare under sommaren presenterade Trejon det strategiska samarbete som ingåtts tillsammans med Snowek.

Den första delen i samarbetet var att lansera Trejon Optimal sopmaskiner vars tillverkning integreras i Trejons produktionsanläggning. En lansering som nu tar ordentlig fart – där den första modellen som presenteras är Circulus.

Trejon Optimal Circulus sopmaskin är en helt ny konstruktion som kan vridas 360 grader runtomsvängande. Rotationen möjliggörs genom en kuggkrans som drivs av en hydraulmotor. Modellen finns i två olika storlekar med 190 eller 220 cm bredd på sopvalsen.

Den stora sopvalsen (70 eller 90 cm beroende på modell) med smalt centrum ger långlivslängd och den genomtänkta konstruktionen medför enkel service, med byte av borstlamellerna på under 45 minuter som exempel. Även den stora behållaren hjälper till att effektivisera arbetet då den minskar tömningsfrekvensen. Sopvalsen kan självklart lyftas hydrauliskt för att underlätta tömningen.

Tack vare att Circulus kan vridas behövs ingen sidoborste för rengöring mot exempelvis trottoarkanter och den runtomsvängande konstruktionen medför att sopning kan genomföras vid körning framåt eller backande. Flytlägesfunktionen (standard) försäkrar att maskinen alltid följer marken nära så att allt skräp samlas upp direkt.

Breda stödhjul, vridsystem, stänkskydd och bultade slitplåtar, under samt på sidorna, är standardutrustning. Trejon Optimal Circulus kan utrustas med antingen ett traditionellt bevattningssystem eller för dammbindning under högtryck som rekommenderas för att reducera antalet skadliga partiklar i luften.

Trejon AB

Aktuellt

Fossilfritt transportlaboratorium

Fossilfritt transportlaboratorium

Scanias transportaboratorium används för delar av Scanias interna transportbehov. Från 2018 drivs vagnparken enbart av fossilfria* bränslen eller hybridteknik,...

Spelapp lär ut bioekonomi

Spelapp lär ut bioekonomi

Spelappen Grow Forest har laddats ned 100 000 gånger internationellt. Nu växer spelet ytterligare med nya funktioner för att fortsätta...

Sveriges sista PGR-bil

Sveriges sista PGR-bil

Den sista PGR-bilen med destination Sverige. Efter en omfattande påbyggnation levereras den nu i form av en avancerad brandbil...

Från rosa till blått för Derome

Från rosa till blått för Derome

Under oktober månad färgades alla Deromes virkespaket rosa, till förmån för bröstcancerforskningen. Nu är november här och för att...

Fler artiklar