360° roterande sopmaskin

360° roterande sopmaskin

Familjeföretaget Trejon i Vännäsby har mer än 30 års erfarenhet av egen maskintillverkning, där de egna varumärkena Trejon Multiforest och Trejon Optimal idag har en betydande marknadsandel i Sverige och övriga Europa. Tidigare under sommaren presenterade Trejon det strategiska samarbete som ingåtts tillsammans med Snowek.

Den första delen i samarbetet var att lansera Trejon Optimal sopmaskiner vars tillverkning integreras i Trejons produktionsanläggning. En lansering som nu tar ordentlig fart – där den första modellen som presenteras är Circulus.

Trejon Optimal Circulus sopmaskin är en helt ny konstruktion som kan vridas 360 grader runtomsvängande. Rotationen möjliggörs genom en kuggkrans som drivs av en hydraulmotor. Modellen finns i två olika storlekar med 190 eller 220 cm bredd på sopvalsen.

Den stora sopvalsen (70 eller 90 cm beroende på modell) med smalt centrum ger långlivslängd och den genomtänkta konstruktionen medför enkel service, med byte av borstlamellerna på under 45 minuter som exempel. Även den stora behållaren hjälper till att effektivisera arbetet då den minskar tömningsfrekvensen. Sopvalsen kan självklart lyftas hydrauliskt för att underlätta tömningen.

Tack vare att Circulus kan vridas behövs ingen sidoborste för rengöring mot exempelvis trottoarkanter och den runtomsvängande konstruktionen medför att sopning kan genomföras vid körning framåt eller backande. Flytlägesfunktionen (standard) försäkrar att maskinen alltid följer marken nära så att allt skräp samlas upp direkt.

Breda stödhjul, vridsystem, stänkskydd och bultade slitplåtar, under samt på sidorna, är standardutrustning. Trejon Optimal Circulus kan utrustas med antingen ett traditionellt bevattningssystem eller för dammbindning under högtryck som rekommenderas för att reducera antalet skadliga partiklar i luften.

Trejon AB

Läs också

Sopvals för grävmaskiner

Sopvals för grävmaskiner

YstaMaskiner lanserar nu en ny modell sopvals SV150 för grävmaskiner eller liknande bärare. Sopvalsen kommer att ha Zick Zack...

Aktuellt

ANNONS ▼
Enklare fuska med vägmätaren

Enklare fuska med vägmätaren

Nordens största fordonsbranschförening, SFVF, varnar för att bilägare blir lättare att lura när avancerad teknik införs.

Årets Djurtransportör 2018

Årets Djurtransportör 2018

Djuromsorg, punktlighet och stort kundfokus gör att Kils Djurtransporter AB har utsetts till Årets Djurtransportör 2018.

Smart trepartssamarbete

Smart trepartssamarbete

I dagarna tecknades ett avtal mellan Pirtek och Smartlift som levererade ännu en lift till Ryds Glas.

Mobil laddningsstation för elbilar

Mobil laddningsstation för elbilar

Volkswagens kommande mobila laddningsstation för eldrivna fordon behöver ingen extern elförsörjning och kan sättas upp där den behövs.

Fler artiklar