Effektiv bandfil

Effektiv bandfil

Den nya effektiva bandfilen FBE 8-140 är lämplig för slipning, polering och gradning. Sliparmen kan vridas 270° för perfekt anpassning till olika arbetsställningar. Inget verktyg behövs för att byta slipbandet eller för att justera bältesstyrningen.

FBE 8-140 kommer med överbelastningsskydd, mjukstart ochen särskild transmission som gör att den har en bandhastighet på 4-12 m/s. Tillbehören till föregångaren, LBS 1105 VE, kan användas till den nya bandfilen vilket gör det lättare för FLEX kunder att gå över till efterträdaren FBE 8-140.

Bandfilen har ett steglöst variabelt varvtal för ett arbete i hastigheter som är anpassat efter materialet. Dessutom ett återstartsskydd som hindrar att maskinen inte startar om vid t.ex. strömavbrott. För arbete på större ytor kan man med några enkla handgrepp förändra FBE 8-140 till en 30 mm sliparm. Den svängbara sliparmens infästning underlättar tillgängligheten vid smala och svåråtkomliga lägen. Även smala svetsfogar kan slipas perfekt med hjälp av den 9 mm breda sliparmen. Den förinställda sliparmen centrerar slipbandet och hindrar banden från att ”hoppa” under arbetet.

Tack vare en ny drivenhet, UMD, har Flex kunnat möta kraven från marknaden för ökad bekvämlighet och ergonomi. Motoreffekten har anpassats till bandslipningens applikationer för hörn och kanter samt svåråtkomliga svetsfogar. Bandfilen har en kraftfull motor med hög verkningsgrad och en extremt lång livslängd tack vare perfekt kylning. Den kompakta och ergonomiska designen gör det lättare att hantera och styra maskinen på ett säkert sätt.

I standardutrustningen ingår:

1 sliparm 9 mm
1 slipbandset för 9 mm sliparm, P 40/P 120/P 220
1 sidohandtag
1 sexkantsnyckel SW

Flex Scandinavia AB

Läs också

Aktuellt

Lönsam satsning på solceller

Lönsam satsning på solceller

Hurtigs Bil i Kungälv har satsat på solceller på bilhallens tak. En toppeninvestering menar vd, Christopher Hurtig.

ANNONS ▼
Exporten av lastbilar ökar

Exporten av lastbilar ökar

De tunga fordonen på Klaraviks auktionsplattform blir allt vanligare och även på riksnivå ökar exporterna.

Ny minigrävare från Caterpillar

Ny minigrävare från Caterpillar

Caterpillar lanserar nu nya generationens minigrävare fullmatade med nya funktioner, till exempel spakstyrning, farthållare, LCD-display, bluetooth-start och tiltbar hytt.

Freja rustar för framtiden

Freja rustar för framtiden

Under 2018 gjorde transport- och logistikföretagen Freja en stor investering och flyttade kontor och lager till Jönköping.

Förslag om ny lastbilspremie

Förslag om ny lastbilspremie

För att ställa om fordonsflottan av tunga fossildrivna fordon föreslår Trafikanalys att en ny miljölastbilspremie införs 2020.

Fler artiklar