Slitstarkt för proffsen

Slitstarkt för proffsen

Nokian Tyres nya produkt, Nokian Rockproof, ger mycket bra slitstyrka för yrkesförare och krävande off-road-förare. Det robusta däcket klarar utmärkt körning i stenbrott, skogar och i gruvor. Däckets speciella gruvgummiblandning är utvecklad för krävande terrängkörning och ger utmärkt skydd mot stick- och skärskador.

Den nya slitbanegummiblandningen Nokian Rockproof Hybrid och däckets aggressiva mönster ger mycket bra slitstyrka även i tuff terrängkörning. Nokian Rockproof är speciellt utvecklat för lätta lastbilar, stadsjeepar och för off-road-körning. Däcket har utvecklats i samarbete med Nokian Heavy Tyres och yrkesförare har testat däcket i gruvor samt i stenbrott i Europa och Nordamerika.

Nokian Rockproof från världens nordligaste däcktillverkare kombinerar på ett unikt sätt den extrema slitstyrkan på specialdäck för tunga arbetsmaskiner och komforten på personbilsdäck.

Det nya däcket i hastighetsklassen Q (160 km/t) kommer att finnas tillgängligt i åtta dimensioner i Europa. Konsumentförsäljningen av Nokian Rockproof börjar i början av 2017.

Det optimerade stödet av mönsterklackarna ger exakta och stabila köregenskaper. Två sidokanter och ett kantstöd på mönsterklackarnas sidor ser till att mönsterklackarna håller sig styva och att det inte blir några skador i spårbottnen även om man kör lite tuffare. Den förstärkta överkanten på däcksidan ger ytterligare skydd mot stick- och skärskador.

På spårbottnen finns speciella stenavvisare som ser till att kantiga små stenar inte fastnar på slitbanan och i däckkonstruktionen. Stenavvisare ökar däckets livslängd och ger extra skydd mot skador på däckkonstruktionen, speciellt vid körning i ojämn terräng.

− Däcken ska vara mycket slitstarka både vid körning i terräng och när de används i mer krävande yrkesmässig körning. Speciellt ska de ge bra skydd mot stick- och skärskador. Däck får ofta kort livslängd vid körning i krävande förhållanden. Däckskador orsakar stora kostnader och mycket tid går åt att byta däck. Därför har Nokian Tyres utvecklat Nokian Rockproof som har en gummiblandning som är en vidareutveckling av gummiblandningen som används på gruvmaskinsdäck, vilket gör det nya däcket mycket slitstarkt mot skador. Däckets robusta konstruktion och däcksidorna av aramid-fiber ger utmärkt skydd mot skador på däcksidan. Produkten är utvecklad för att effektivisera krävande yrkesmässiga transporter, säger Olli Seppälä, produktutvecklingschef på Nokian Tyres.

Tekniken Aramid Sidewall, som Nokian Tyres har utvecklat, ger ny typ av slitstyrka och skydd vid krävande körning. Konstruktionen på däcksidorna innehåller ytterst slitstarka aramid-fiber, som förstärker däcksidorna och ger bra skydd mot stick- och skärskador. En skada på däcksidan innebär oftast att däcket inte kan lagas. Även flyg- och militärindustrin använder aramid-fiber.

På däcksidan finns en röd Rockproof-logo som i början finns på däcket av dimensionen 315/70R17. Senare kommer logon eventuellt även att finnas på andra dimensioner.

Däckdimensionerna i Europa: åtta dimensioner från LT225/75R16 till LT315/70R17.

www.nokiantyres.se

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar