Är fordonet din arbetsplats? I kontorsmiljöer läggs stor vikt och mycket resurser på ergonomi och arbetsmiljö för den anställde men inte många tänker på detta för de som har ett fordon som sitt kontor.

Har du ”träsmak”, domningar, ischias eller ryggont, sitter du i en vibrerande miljö och känner du dig trött i kroppen efter en dag i ditt fordon. AutoMed har hjälpt tiotusentals förare sedan 2004 och hjälper dig hitta den lösning som passar dig bäst.

Vad händer vid långvarigt sittande?
När du sätter dig på sätet skapas direkt ett sittryck. Trycket är alltid högst kring sittbensknölarna vilket försämrar blodcirkulationen och du börjar flytta runt på sätet. Detta innebär att du tar emot stötar och vibrationer med sned ryggrad som oftast leder till ryggproblem. Med Automeds sittlösningar med luft undviker du problemen och sitter bekvämt i rätt körställning under hel tiden. Luftcellerna fördelar trycket över hela sittytan och avlastar sittbensknölar och ryggslut/svanskota. Tekniken har med framgång använts inom sjukvården sedan 1970-talet till bland annat rullstolar.

Redan befintliga ryggproblem (såsom diskbråck mm) mildras och vibrationer reduceras.

Aircell sittdyna för fordon och kontor finns i tre storlekar och passar därför även skålade stolar, bilbarnstolar och MC. Även som rygg- och svankstöd och resesittdyna.

Tillbehör
Remmar och platta för fastspänning i fordon/bil. (Dynan fungerar också löst på underlaget).

AutoMed Scandinavia AB