Nytt vinterdäck till lastbilstrailers

Nytt vinterdäck till lastbilstrailers

För första gången presenterar däcktillverkaren Hankook ett vinterdäck specifikt avsett för traileraxlar. SmartControl TW01 kompletterar Hankooks vinterdäcksserie SmartControl, som omfattar SmartControl AW02 för styraxlar och SmartControl DW07 för drivaxlar. I likhet med dessa båda däck har det nya SmartControl TW01 märkningen M+S och symbolen “Three Peak Mountain Snowflake” (3PMSF). Detta gör det mycket väl lämpat till körning i extrema vinterväder.

De inre tre ribborna i den 5-ribbade slitbanan hos det nya vinterdäcket är utrustade med multi-3D-lameller som garanterar mycket goda bromsegenskaper i vått, snöigt och isigt väglag. De ger slitbaneblocken en hög grad av stabilitet, vilket resulterar i ett jämnt slitage samt längre körsträcka och bättre bränsleeffektivitet. De fyra huvudräfflorna i slitbanan, vilka är utförda i ett sicksackmönster, levererar briljant sidostabilitet. Dessutom trängs vatten undan på ett optimalt sätt, varvid risken för vattenplaning minskar på våta och slaskiga vägar. Solida, lamellfria skulderblock på de båda yttre ribborna hos SmartControl TW01 skapar stabilitet och briljant grepp på både våta och torra vägar samt en lång livslängd.

Gummiblandningarna i SmartControl TW01 har tagits fram särskilt för vinterförhållanden. Tillsatsen av ett mycket köldresistent (låg Tg) material med syntetgummi säkerställer att blandningen inte hårdnar, ens i extremt låga utomhustemperaturer, och att den alltid bibehåller sina goda vinteregenskaper. Blandningen har en gynnsam effekt på körsträckan och rullmotståndet.

Tack vare specialstrukturen i sammansättningen av serien Smart Control kan bältrörelserna minskas ned till ett minimum, vilket ger lägre däcktemperaturer överlag och därför bättre bränsleeffektivitet. Dessutom säkerställer Hankooks SCCT-teknologi (Stiffness Control Contour Theory) en optimerad kontur för god hantering, och den sofistikerade däckfotsvajermixen bidrar till briljanta regummeringsegenskaper, Hankooks nya SmartControl TW01 vinterdäck till lastbilstrailers finns nu dimension 385/65R22.5. Utökningen av SmartControl-programmet med nya dimensioner för styr- och drivaxlar planeras inför nästa år.

Hankook Tire

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar