Populär miljöbil

Populär miljöbil

Med 4 000 nyregistrerade bilar under perioden januari–september är Toyota Auris Hybrid nu Sveriges populäraste miljöbil. Fullhybridversionen står för över två tredjedelar av den totala Auris-försäljningen hittills i år.

Nästan var tionde miljöbil som nyregistrerats hittills under 2016 är nu en Toyota Auris Hybrid, som under det senaste året har växt alltmer i popularitet. Försäljningen av fullhybridversionen har ökat med nästan 40 procent i år, jämfört med i fjol. I dag väljer sju av tio Auris-köpare full­hybrid­ framför bensinmotor. Dieselmotor finns också som alternativ men väljs inte alls längre.

Auris är också den bäst säljande av Toyotas personbilsmodeller totalt sett, och då i synnerhet kombimodellen Auris Touring Sports. Försäljningen av Auris under året har ökat med 20 procent jämfört med samma period i fjol, på en totalmarknad som ökat med bara drygt 9 procent.

I Sverige lanserades Toyota Auris för tio år sedan och ersatte då Corolla-modellen. Auris blev den första bilmodellen som kunde erbjudas med alla tre driv­linealternativen: Fullhybrid, bensin och diesel. Hösten 2015 presenterades Auris i sitt nuvarande utförande.

Bil Swedens statistik över nyregistrerade miljöbilar september 2016: http://bit.ly/2dZ6Eng

Bilden: Med 4 000 nyregistrerade bilar under perioden januari–september är Toyota Auris Hybrid nu Sveriges populäraste miljöbil. Fullhybridversionen står för över två tredjedelar av den totala Auris-försäljningen hittills i år. Foto/Källa: Toyota.

Toyota Sweden AB

Läs också

Nu är nya Toyota RAV4 här

Nu är nya Toyota RAV4 här

Nyutvecklad fyrhjulsdrift, supereffektiv elhybridteknik och helt ny plattform – nu är nya Toyota RAV4 här!

Aktuellt

Skogsbranschen kraftsamlar

Skogsbranschen kraftsamlar

Komatsu Forest och den svenska skogsbranschen kraftsamlar nu i ett unikt projekt för ett skonsammare skogsbruk.

ANNONS ▼
Årets Säkerhetsinitiativ 2018

Årets Säkerhetsinitiativ 2018

När timmerbilen inte gick att stanna styrde Lars Göran Söderqvist över den tvååriga flickan. Det räddade hennes liv.

Nya Hitachi ZW330-6

Nya Hitachi ZW330-6

Hitachi har lanserat den senaste modellen av Hitachis 30 tons hjullastare ZW330-6, som nu är beställningsbar även till...

Fler artiklar