Populär miljöbil

Populär miljöbil

Med 4 000 nyregistrerade bilar under perioden januari–september är Toyota Auris Hybrid nu Sveriges populäraste miljöbil. Fullhybridversionen står för över två tredjedelar av den totala Auris-försäljningen hittills i år.

Nästan var tionde miljöbil som nyregistrerats hittills under 2016 är nu en Toyota Auris Hybrid, som under det senaste året har växt alltmer i popularitet. Försäljningen av fullhybridversionen har ökat med nästan 40 procent i år, jämfört med i fjol. I dag väljer sju av tio Auris-köpare full­hybrid­ framför bensinmotor. Dieselmotor finns också som alternativ men väljs inte alls längre.

Auris är också den bäst säljande av Toyotas personbilsmodeller totalt sett, och då i synnerhet kombimodellen Auris Touring Sports. Försäljningen av Auris under året har ökat med 20 procent jämfört med samma period i fjol, på en totalmarknad som ökat med bara drygt 9 procent.

I Sverige lanserades Toyota Auris för tio år sedan och ersatte då Corolla-modellen. Auris blev den första bilmodellen som kunde erbjudas med alla tre driv­linealternativen: Fullhybrid, bensin och diesel. Hösten 2015 presenterades Auris i sitt nuvarande utförande.

Bil Swedens statistik över nyregistrerade miljöbilar september 2016: http://bit.ly/2dZ6Eng

Bilden: Med 4 000 nyregistrerade bilar under perioden januari–september är Toyota Auris Hybrid nu Sveriges populäraste miljöbil. Fullhybridversionen står för över två tredjedelar av den totala Auris-försäljningen hittills i år. Foto/Källa: Toyota.

Toyota Sweden AB

Läs också

Nu är nya Toyota RAV4 här

Nu är nya Toyota RAV4 här

Nyutvecklad fyrhjulsdrift, supereffektiv elhybridteknik och helt ny plattform – nu är nya Toyota RAV4 här!

Aktuellt

Best Transport fortsätter expandera

Best Transport fortsätter expandera

Best Transport förvärvar Pilotene Transport AS och rycker därmed allt närmare målsättningen att bli marknadsledande på snabba transporter i Norden.

ANNONS ▼
Vägtrafiken i april

Vägtrafiken i april

Under april 2019 omkom 17 personer och 1 224 personer skadades i vägtrafiken.

Se upp för piratkopierade bildelar

Se upp för piratkopierade bildelar

Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) varnar verkstäder och bilägare för att montera in bildelar om ursprunget av delen är okänd.

Abkati satsar för framtiden

Abkati satsar för framtiden

Abkati satsar stort inför framtiden. Ett led i denna satsning är byggnation av nya kontorslokaler och lager.

Fler artiklar