Modul-System lanserar ett nytt system med fällbara hyllor riktat mot företag inom spedition.

En flexibel lösning för verksamheter som är i behov av bra förvaringsmöjligheter, men från fall till fall behöver nyttja hela fordonets golvyta.

”Vi erbjuder en mycket konkurrenskraftig lösning som vänder sig till ett stort kundsegment. Produkten har utvecklats tillsammans med kunder i branschen och vi har på så vis kunnat säkerställa att den uppfyller användarnas krav på funktionalitet och ergonomi”, säger Thomas Johansson, vice vd för Modul-System.

Lösningen bygger på fällbara hyllor. I nedfällt läge ökas bilens totala lastyta med upp till 50%, i uppfällt läge kan större gods transporteras. Eftersom hyllorna kan komma att fällas upp och ned flera gånger per dag har stor vikt lagts vid att utveckla en praktisk och ergonomisk lösning.

Systemet är robust och har låg vikt. De fällbara hyllorna har gasfjädrar som standard, vilket gör dem enkla att fälla ned och upp. Hyllkanterna är konstruerade så att paket ligger säkert men samtidigt är enkla att lyfta i och ur. Konstruktionen är gjord i ultrahöghållfast stål, ett material som är både lätt och starkt.

”Vårt mål var att ta fram en produkt som är både bättre och lättare än liknande lösningar som finns på marknaden idag. Det ger våra kunder möjlighet att bli mer effektiva och dessutom lasta mer i sina bilar utan att överskrida fordonets totalvikt”, säger Thomas Johansson.

Hyllorna finns i flera längder för att passa olika bilmodeller. Lastkapaciteten är 120 kg och användaren kan själv välja vilken lutning hyllan ska ha. Hyllstegarnas integrerade T-spårsprofil kan användas för exempelvis lastsurrning och fungerar utmärkt tillsammans med Modul-Systems befintliga lastöglor och surrningar.

”Vi kan dessutom erbjuda en installation där vi inte gör åverkan på fordonets kaross, vilket eliminerar risken för rost och på så vis ökar fordonets andrahandsvärde”, säger Thomas Johansson.

Under 2017 kommer Modul-System även att erbjuda en mellanvägg i lättviktsmaterial. Väggen är utrustad med skjutdörr för snabbt och smidigt tillträde till lastutrymmet från förarhytten.

Modul-System HH AB