Proportionalstyrsystem till nya JCB Hydradig

Proportionalstyrsystem till nya JCB Hydradig

Engcon är den första – och i dagsläget ende leverantören – som har ett proportionalstyrsystem (DC2) med simultan styrning av alla tiltrotatorfunktioner, samt joysticks (MIG2) som är anpassade för tiltrotatorer till JCB:s senaste maskin, Hydradig. Som option erbjuder Engcon även hjulstyrning via DC2.

– Arbetet att möjliggöra de här leveranserna av DC2 och MIG2 till ”Hydradig:en” har varit väldigt intensivt och givande, säger Roberth Jonsson, produktansvarig på Microprop, som tillverkar Engcons styrsystem. Jonsson är nöjd över hur bra samarbetet med JCB varit under utvecklingsfasen:

– Vår utvecklingsavdelning har haft ett bra samarbete med JCB och i synnerhet deras utvecklingsavdelning. Båda parter har jobbat hårt för att få de här lösningarna i hamn.

Lyckade tester i bland annat Finland

Utvecklingsarbetet har skett hos Microprop i Sverige i tätt samarbete med utvecklingsingenjörer på JCB, för att senare övergå i testmiljöer i såväl England som i Norden, ute hos JCB,s återförsäljare. Bland annat hos West Express i Finland. Mateko Oy:s, JCB:s finska representant, försäljningschef Petteri Sirva är mycket nöjd med Engcon i kombination med Hydradig:

– Jag rekommenderade redan från början kombinationen av DC2 och MIG2 till Hydradig, eftersom jag litar på Engcons produkter, säkerhet och såklart också service gällande exempelvis reservdelar. Engcon är fortsatt på toppen av listan på vilka jag rekommenderar till mina kunder. Komponenterna satt exempelvis i det här fallet direkt som de skulle. Det gör Engcon till det tryggaste valet.

Likt övriga versioner av DC2 kan även Hydradig-versionen fjärrsupportas via en smartphone, och i kombination med Engcons MIG2-joysticks kan upp till sex olika funktioner köras proportionellt samtidigt.

DC2 och MIG2 anpassade för JCB:s Hydradig finns redan nu tillgängliga för beställning.

Engcon

Läs också

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar