Radiostyrd redskapsbärare

Radiostyrd redskapsbärare

Nu lanseras en ny unik maskin på den svenska marknaden. Berti E-TRAIL är redskapsbäraren som klarar av slåttern i alla typer av situationer. Tack vare sin radiostyrning och extremt låga tyngdpunkt lämpar den sig i miljöer där det fysiskt inte går att klippa med en traditionell maskin eller i situationer där det kan vara en onödig risk för personskador.

– Maskinerna från Berti ligger alltid i teknisk framkant och E-TRAIL är verkligen inget undantag. Vi på Trejon är glada att kunna erbjuda en lösning där gräs och sly behöver röjas i besvärliga områden eller där föraren av säkerhetsskäl behöver hålla ett visst avstånd, säger Henrik Johansson VD på Trejon.

Stor framkomlighet och många användningsområden

Maskinen drivs av en miljövänlig dieselmotor på 40 hk och kan i många lägen ersätta behovet av manuell klippning med upp till 25 gånger så hög kapacitet. Maskinen är extremt kompakt med en höjd och bredd på 106 cm respektive 143 cm. Med låg tyngdpunkt klarar maskinen upp till 55° lutning i alla riktningar.

Användningsområdet finns bland annat längs motorvägar, parker, flygplatser, skyddsområden, vid vattendrag/kanaler och kraftledningar. Det vill säga svåråtkomliga platser eller arbetsplatser som medför ökad risk för föraren.

– Tack vare de högkvalitativa drivbanden i gummi, som dessutom kan utrustas med flyttbara ståldubbar, tar maskinen sig fram i svår terräng. Detta tillsammans med den låga tyngdpunkten och det specialutvecklade oljetråget gör att E-TRAIL arbeta långa dagar i upp 55° lutning, i alla riktningar, säger Henrik Johansson.

Genomarbetad konstruktion och enkel manövrering

Från den lätta och överskådliga radiodosan sköts maskinens alla funktioner med allt från exempelvis start/stopp, hastighet, styrning, koppling av redskap till viktkompensering höger/vänster. Maskinen är standardutrustad med reverserbar kylfläkt så att klipprester enkelt kan blåsas ut för att garantera tillräcklig kylning av motorn vid långa arbetsdagar. Hydraulsystemet är uppbyggt av tre kretsar: höger respektive vänster band samt huvudkrets för drift av klipphuvud och höjdinställning.

Två slåtterhuvuden

Maskinen kan utrustas med två olika typer av slåtterhuvuden för vegetation upp till 8 cm respektive 12 cm i diameter. Oavsett val av slåtterhuvud kommer det med ett chassi med dubbla plåtar i Hardox® och Strenx™. Det kommer i framtiden även finnas möjlighet att tillkoppla ytterligare slåtterhuvuden och andra redskap.

Trejon AB

Läs också

Ny generation vikplogar

Ny generation vikplogar

Trejon lanserar  en ny generation vikplogar, producerade i den egna fabriken och marknadsförda under varumärket Trejon Optimal. Trejon Optimal...

Aktuellt

ANNONS ▼
Vägtrafiken i april

Vägtrafiken i april

Under april 2019 omkom 17 personer och 1 224 personer skadades i vägtrafiken.

Se upp för piratkopierade bildelar

Se upp för piratkopierade bildelar

Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) varnar verkstäder och bilägare för att montera in bildelar om ursprunget av delen är okänd.

Abkati satsar för framtiden

Abkati satsar för framtiden

Abkati satsar stort inför framtiden. Ett led i denna satsning är byggnation av nya kontorslokaler och lager.

Fler artiklar