Nyhet

Miljöbästa bil 2017

Renault ZOE vinner klassen ”Bästa valet för privatbilisten med normal ekonomi” tack vare sin utökade räckvidd på 400 km NEDC i kombination med att den är prisvärd.

Det är Gröna Bilister som rankar marknadens bästa bilar ur miljö- och säkerhetssynpunkt. I år nominerades hela 39 bilar utifrån krav på förnybarhet, energieffektivitet och säkerhet.

”Det känns väldigt bra att vinna detta pris med ZOE som bevisar att Renaults strategi är helt rätt – Att tillverka säkra elbilar med noll-utsläpp under färd och som många har möjlighet att köpa.” säger Thomas Holm, Sverigechef på Renault.

Renault ZOE är aktuell just nu med det nya 41 kWh batteriet som ger hela – 400 km (NEDC) räckvidd. Det motsvarar cirka 300 km i verkliga körförhållanden och är dubbelt så långt som tidigare.

”Elbilarna är på verklig frammarsch och det är glädjande att vi börjar se prisvärda modeller med allt längre räckvidd som gör de till ett rimligt alternativ, för en bredare grupp konsumenter”, säger Gröna Bilisters ordförande Johanna Grant.

Det nya batteriet (41 kWh) har dubbelt så stor energilagringskapacitet utan att batteristorleken har ändrats. Tidsmässigt tar det lika lång tid att ladda det nya batteriet jämfört med 22 kWh-batteriet. Att toppa upp med laddning tar alltså inte lång tid. 30 minuter för att få 80 km extra räckvidd när man laddar på en 22kW-laddstation.

Juryns motivering lyder:

”Renault ZOE visar att elbilar nu kan ha en rejäl räckvidd utan att kosta skjortan, att de kan vara kvicka och ändå energieffektiva, och att de kan vara små men ändå rymliga och säkra. Renaults satsning på elbilar gör dessutom att ZOE har en trygg framtid på begagnatmarknaden. Ett utmärkt val för den som vill ta ett stort men enkelt kliv i grön riktning och en mycket värdig Miljöbästa bil!”

Renault

Foto/Källa: Renault