Tiltrotatorer i miniformat

Tiltrotatorer i miniformat

Engcons tiltrotatorer och tillbehör finns nu tillgängliga att beställa i minivariant. Modellerna är i skalan 1:50 och består av EC219-tillrotatorer, en tandad grävskopa, planeringsskopa, pallgafflar och avjämningsbalk.

– Tiltrotatorn har, precis som det riktiga fullskaliga originalet, en fungerande tilt- och rotationsmekanism. Verktygen är precis lika detaljerade och utformade för att passa till tillrotatorn, säger Sten Strömgren på Engcon.

Exklusivt för Engcon

Modellerna är exklusivt tillverkade för Engcon av modelltillverkaren GEM (Gaz Evans Models). GEMs grundare, Gaz Evans, blev glad för möjligheten att tillverka en modell av Engcons populära tiltrotator. I tillverkningsprocessen är det extremt noga med detaljerna, förklarar Evans:

– Som utgångspunkt får vi en digital 3D-bild från kunden, till exempel en Auto CAD-fil, på maskinen eller redskapet som vi skall göra en modell av. Dessa data används sedan för att skapa en fil till en 3D-skrivare, där man skriver ut en prototyp i plast. Sedan skickar vi den till SMTS, ett av Storbritanniens största formgjuteri av modeller, för att till slut gjuta modellen i högkvalitativ vit metall.

SMTS levererar sedan modellerna till GEM i en byggsats. Varje EC219-tiltrotator består av upp till 19 metalldelar, detta utöver de små plaströr som ska representera slangar och kopplingar. Modellerna är handgjorda av Gaz Evans och hans kollega Dr Lucinda Warner. För att ge modellen en ytterligare äkthet placeras små, anpassade Engcon-logotyper i slutet av processen.

Modellerna går nu att beställa via Engcon.

Läs också

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar