Preem tecknar samarbetsavtal med YX Norge gällande kortkunder. Det innebär att kunder med Såifakort får tillgång till cirka 150 nya drivmedelsanläggningar i Norge.

Under första kvartalet 2017 kommer Såifakunder kunna använda sina drivmedelskort för inköp även på YX Trucks stationer i Norge. Samtidigt kan norska YX Truck-kunder använda sina drivmedelskort på Preems stationer och på Såifas anläggningar i Sverige.

Det nya samarbetet omfattar också en introduktion av drivmedlet Preem Evolution Diesel på den norska marknaden. Målet är att erbjuda ett drivmedel med cirka 20 procent förnybart innehåll och som beräknas reducera det fossila koldioxidutsläppet i Norge med ca 60 000 ton under ett år jämfört med en standarddiesel.

– Vi har många kortkunder som kör i Norge och vice versa för våra norska samarbetskolleger så detta samarbete gynnar alla. Att vi nu tillsammans dessutom kan erbjuda Preem Evolution Diesel i Norge gör samarbetet än mer positivt, säger Petter Holland, vd på Preem AB.

– Vi vill vara med och bidra till att minska utsläppen av koldioxid i Norge genom att erbjuda effektiva, långsiktiga och hållbara lösningar. Vi är därför glada för samarbetet med Preem som gör att vi kan erbjuda våra kunder ett drivmedel med cirka 20 procent förnybart innehåll och reducerade koldioxidutsläpp, säger Vegar Kulset, administrativ direktör på Uno-X Gruppen AS.

Preem

Foto/Källa: Preem.