Får fortsätta väga i Malmfälten

Får fortsätta väga i Malmfälten

Tamtron har under en lång rad av år levererat hjullastarvågar och trådlös rapporteringslösning till de entreprenörer som är kontrakterade av LKAB att flytta material i gruvorna och blanda tillsatsmedel till kulsinterverken in Malmfälten. När LKAB nyligen handlade upp nya entreprenörer valde även dessa
Tamtrons lösning med våg från Tamtron på hjullastarna och trådlös överföring av vågdata via WNexus.

”Vi är mycket glada över att Tamtrons våg- och rapporteringslösning återigen ansågs vara det bästa systemet för verksamheten vid LKAB’s anläggningar.” säger Thomas Larsson, VD för Tamtron. Han fortsätter: ”Vårt trådlösa automatiska rapporteringssystem har visat sig möta i stort sett alla de krav som
kunderna har, oavsett om det gäller att ta fram en enkel sammanställning över dagens körning eller om man vill integrera vårt system med sitt affärssystem. Systemet, vi har döpt det till WNexus, har både redundans, flexibilitet och en enkelhet som gör att det passar nästan alla verksamheter.”

Michael Karlsson, regionansvarig säljare i norr har jobbat med WNexus och gruvornas behov av snabb rapportering under många år. Han säger: ”LKAB behöver få in rapporter dagligen över hur mycket material som flyttats. Våra kunder har funnit att det går snabbast att väga direkt med hjullastaren i stället för att  behöva åka över en markvåg. Tack vare WNexus, Tamtrons rapporteringslösning, klarar dessutom en person av att sammanställa all vågdata från 20 – 30 hjullastare på några minuter, något som givetvis sparar stora pengar för våra kunder.” Michael fortsätter: ”Just nu är det riktigt kul att vara här, det händer mycket och det känns som om alla vill ha vår lösning!”

Tamtron AB har levererat vågar och vägningslösningar till den svenska marknaden sedan 1989. ”Det borde göra oss till den leverantör som varit med längst. Våra kunder ska kunna känna sig trygga med att vi finns kvar i morgon också och att våra våglösningar fungerar och servas under lång tid framåt.” avslutar Thomas Larsson.
Tamtron AB

Läs också

Bättre vägar med autonom lösning

Bättre vägar med autonom lösning

Semcon har i ett norskt innovationsprojekt kring framtidens vägbyggnad utvecklat en lösning för att göra en kompaktor självkörande.

Så är skicket på svenska vägar

Så är skicket på svenska vägar

Motormännens vägombud har granskat kvaliteten på 73 000 km av Sveriges statliga vägnät och kan presentera exklusiva siffror och...

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar