Designpris till Lexus LS 500

Designpris till Lexus LS 500

Lexus flaggskeppsmodell LS 500 tilldelades det betydelsefulla designpriset EyesOn Design Award vid bilmässan North American International Auto Show i Detroit. Den nya, femte generationen av Lexus LS som hade världspremiär på mässan, har en helt ny design med en slank kupéliknande profil och en interiör som är inspirerad av traditionell japansk estetik.

EyesOn Design Award är det officiella designpriset som delas ut i samband med bilmässan i Detroit. Det uppmärksammar de bästa produktions- och konceptbilarna som premiärvisats på mässan. I juryn sitter toppdesigners från både bilindustrin och de bästa formgivningsskolorna runt om i världen. Lexus LS 500 fick priset för sin interiör.

Nya Lexus LS 500 har tagits fram av Lexus designcenter i Japan. Bilen är inte bara den senaste representanten för varu­märket, utan utgör starten för den nya generationen av lyxmodeller från Lexus som förkroppsligar japansk tradition och kultur. Vid utvecklingen av LS 500 har formgivarna startat från en nollpunkt, för att sedan bygga den nya flaggskeppsmodellen från grunden.

– Målet med nya Lexus LS var att göra samma avtryck som den allra första LS-generationen gjorde när den lanserades 1989.Därför är vi förstås oerhört stolta över att EyesOn Design-juryn har uppmärksammat våra ansträngningar och gett priset för bästa interör till LS 500, säger chefsdesignern Koichi Suga.

Lexus

Bilden: Lexus LS 500 fick utmärkelsen “2017 EyesOn Design Award for Design Excellence – Interior Design” vid bilmässan i Detroit. På bilden (fr v): Chefen för Lexus Design Division Yo Hiruta, chefsdesigner Koichi Suga, Lexus International Executive Vice Pres. Foto/Källa: Lexus.

Läs också

Årets däcktillverkare 2019

Årets däcktillverkare 2019

Michelin har tilldelats den prestigefyllda utmärkelsen Årets däcktillverkare, ”Tire Manufacturer of the Year”.

Aktuellt

Best Transport fortsätter expandera

Best Transport fortsätter expandera

Best Transport förvärvar Pilotene Transport AS och rycker därmed allt närmare målsättningen att bli marknadsledande på snabba transporter i Norden.

ANNONS ▼
Vägtrafiken i april

Vägtrafiken i april

Under april 2019 omkom 17 personer och 1 224 personer skadades i vägtrafiken.

Se upp för piratkopierade bildelar

Se upp för piratkopierade bildelar

Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) varnar verkstäder och bilägare för att montera in bildelar om ursprunget av delen är okänd.

Abkati satsar för framtiden

Abkati satsar för framtiden

Abkati satsar stort inför framtiden. Ett led i denna satsning är byggnation av nya kontorslokaler och lager.

Fler artiklar