Scania utvidgar i Thailand

Scania utvidgar i Thailand

Thailand är en nyckelmarknad för Scania i Asien och nu utvidgas den kommersiella och industriella närvaron i landet. En ny monteringsanläggning för lastbilar och busschassier – liksom en tillverkningsenhet för lastbilshytter – etableras i Bangkokområdet. Scanias etablering i Thailand kommer även att omfatta specialister inom produktion, logistik och inköp samt inom forskning och utveckling. 

Dessutom skapar Scania ett regionalt centrum i Thailand som stöd för företagets distributörer i Asien och Oceanien i att utveckla försäljningen på sina marknader.

– Den nya etableringen innebär att alla industriella och kommersiella funktioner inom Scania kommer närmare våra kunder i Asien, särskilt i Thailand, säger Ted Göransson, projektdirektör för etableringen. Genom att stärka vår lokala närvaro kommer vi snabbare att kunna svara upp mot kundernas krav och säkerställa att vi levererar den bästa transportlösningen till varje kund.

Etableringen är ett inslag i Scanias strategiska fokusering på Thailand och kompletterar den tidigare tillkännagivna utvidgningen av Scanias servicenätverk i landet till 2019 från 10 till 18 verkstäder.

Scania

Illustration:/Källa: Scania.

Läs också

Tysta nattleveranser

Tysta nattleveranser

Nu inleds ett EU-initierat försök med tysta nattleveranser till sex av McDonald’s restauranger i Stockholms innerstad.

Aktuellt

ANNONS ▼
Exporten av lastbilar ökar

Exporten av lastbilar ökar

De tunga fordonen på Klaraviks auktionsplattform blir allt vanligare och även på riksnivå ökar exporterna.

Ny minigrävare från Caterpillar

Ny minigrävare från Caterpillar

Caterpillar lanserar nu nya generationens minigrävare fullmatade med nya funktioner, till exempel spakstyrning, farthållare, LCD-display, bluetooth-start och tiltbar hytt.

Freja rustar för framtiden

Freja rustar för framtiden

Under 2018 gjorde transport- och logistikföretagen Freja en stor investering och flyttade kontor och lager till Jönköping.

Förslag om ny lastbilspremie

Förslag om ny lastbilspremie

För att ställa om fordonsflottan av tunga fossildrivna fordon föreslår Trafikanalys att en ny miljölastbilspremie införs 2020.

Fler dör i arbetsplatsolyckor

Fler dör i arbetsplatsolyckor

Antalet arbetsplatsolyckor med dödligt utfall ökar. Redan nu ligger årets siffror på oroväckande hög nivå med tolv dödsfall hittills.

Fler artiklar