Kraftfull andrastegskross

Kraftfull andrastegskross

Sandviks nya konkross CS550 som lanseras på CONEXPO-CON/AGG är en kraftfull andrastegskross för applikationer på upp till 700–750 ton. Förutom dess flexibilitet och kapacitet har den avancerade funktioner för automation och underhåll för maximal produktivitet och drifttid.

Det viktigaste i all krossverksamhet är att få ut mer – väsentligen summan av krossens kapacitet och reduktionsgrad – i varje krossteg utan att tappa den totala effektiviteten. Sandvik CS550, Sandviks senaste konkross som kompletterar deras tidigare krossar i 500-serien, Sandvik CH550 och Sandvik CH540, gör just detta.

Sandvik CS550 är en tillförlitlig högreducerande arbetshäst med hög kapacitet för sekundärkrossning. Inget hindrar att Sandvik CS550 används i gruvor, men primärt är den till för bergmaterialindustrin, för produktion av ballastmaterial. Entreprenörer som är ute efter mobila lösningar kan också ha nytta av denna produkt.

Sandvik CS550 uppnår enligt tillverkaren upp till 25 procent högre reduktion jämfört med liknande typer av krossar. Detta möjliggör en effektivare process redan i det andra steget så att det tredje steget avlastas, vilket möjliggör ett ökat kvalitetsfokus. Dessutom minskas retur till krossen med upp till 50 procent utan minskad produktion av högvärdiga produkter. Med andra ord: mindre material går tillbaka in i krossen för ytterligare en bearbetning. På så sätt ökas livslängden på slitdelarna.

”Sandvik CS550 har ett stort intag som matchar förkrossen, med möjlighet att producera stora volymer, ge en hög reduktionsgrad och en utmärkt form på slutprodukten”, säger Martin Johansson, Lifecycle Manager för kon- och spindelkrossar hos Sandvik Mining and Rock Technology. ”Det breda spektrat när det gäller spaltinställning ger, tillsammans med fler och större slag, extrem flexibilitet då Sandvik CS550 kan konfigureras att passa enormt många olika behov.”

En stor konkurrensfaktor för Sandvik CS550 är den totala elimineringen av gjutmassa i krosskammaren och väsentligt förenklat underhåll, och att den delar flertalet komponenter med andra konkrossar från Sandvik.

Det automatiska reglersystemet, standard för krossen, optimerar krossens effektivitet och anpassas efter variationer i matningen genom kontinuerlig mätning och kompensering. Hydroset-systemet ger en automatisk styrd axelpositionering och överbelastningsskydd. Styrsystemet som offereras som standard för Sandvik 500-serien säkerställer optimal kapacitet och reduktion för den kraftfulla utrustningen.

Sandvik

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar