Årets Morakniv

Årets Morakniv

2017 är det svart och lime som gäller. I ett nytt årligt designkoncept tar Morakniv en av sina mest klassiska hantverksknivar och skapar en unik färgkombination. Basic 511: 2017 Edition är svart och limegrön.

Till företagets 125-årsjubileum förra året togs en speciell jubileumsvariant av den klassiska hantverkskniven Basic 511 fram. Den rödsvarta kniven gjorde succé i såväl Sverige som internationellt – 210 000 knivar skeppades till användare världen över. Ur den kampanjen föddes idén om en årligt återkommande tradition och designkoncept: Morakniv Årets färg. Nu lanseras 2017 års modell. Basic 511: 2017 Edition är svart och limegrön.

”Folk vill ha en kniv som sticker ut och som blir ett statement på snickarbyxan. Vi märkte det redan med den klarröda färgen förra året, så därför var det självklart för oss att följa upp med ytterligare ett kaxigt färgval. Årets limegröna färg känns fräsch och har dessutom en stor fördel just i och med att den syns. Det gör den lätt att hitta i verktygslådan eller ute på bygget”, säger Niclas Wiklund, Product Manager på Morakniv.

Kniven har ett rejält fingerskydd som optimerar säkerheten och handtaget med större geometri gör att kniven ligger ännu bättre i handen. Bladet är av högkvalitativt kolstål, där materialvalet gör kniven enkel att återskärpa. På så sätt kan den användas om och om igen – bra för såväl plånbok som miljö.

Basic 511: 2017 Edition börjar säljas 25 mars och finns till försäljning i byggbutiker samt på www.morakniv.se.

Aktuellt

ELKO blir mustaschbärare

ELKO blir mustaschbärare

Elko följer upp förra årets succéinsamling till förmån för cancerforskningen genom att i år helhjärtat stödja Mustaschkampen. Förra årets insamling...

Nya spridarmodeller

Nya spridarmodeller

Till kommande vintersäsong har Hilltip lanserat tre nya spridarmodeller, det utökade sortimentet täcker nu ett större omfång av fordon...

Scania släpper ny 13-liters etanolmotor

Scania släpper ny 13-liters etanolmotor

Lastbilstillverkaren Scania kommer nu med en ny 13-liters etanolmotor för nästa generations lastbilar. Parallellt fortsätter kemi- och biodrivmedelsföretaget SEKAB...

Sopvals för grävmaskiner

Sopvals för grävmaskiner

YstaMaskiner lanserar nu en ny modell sopvals SV150 för grävmaskiner eller liknande bärare. Sopvalsen kommer att ha Zick Zack...

Nya generationens lastväxlare

Nya generationens lastväxlare

Hiab, en del av Cargotec,  introducerar nu den nya generationens lastväxlare, Multilift Ultima, med flera innovationer som är först...

Fler artiklar