Ny generation skopor

Ny generation skopor

Steelwrist lanserar en tredje generation grävskopor – lättare, starkare och med uppdaterad geometri

Åtta år efter att Steelwrist lanserade skopor under eget varumärke och sex år efter de första egendesignade skoporna lanseras nu en ny generation skopor.

Produktprogrammet som omfattar ett sextiotal skopor får en något annorlunda geometri och planeringsskopan 20 graders skärvinkel mellan grind och skopskär. Detta för att göra planeringsarbetet något enklare men samtidigt behålla en optimerad geometri för enkel fyllning och tömning.

Med den nya skopserien övergår Steelwrist även till Hardox 500-stål som standard i alla skopor över 500 liter vilket gör att skoporna blir än mer slitstarka, samtidigt som förhållandet mellan vikt och styrka blir ännu bättre.

Viktskillnaden är en väsentlig parameter då onödig stålvikt driver bränsleförbrukning uppåt på grävmaskinen, något som ofta förbises i valet av skopor.

Leveranser av den nya skopserien kommer att ske med början i Juni 2017.

Steelwrist AB

Läs också

Intelligenta skopor

Intelligenta skopor

Ett helt nytt program med optimerade skopor för grävmaskiner lanseras av Caterpillar Work Tools för den skandinaviska marknaden. Varje...

Aktuellt

ANNONS ▼
Exporten av lastbilar ökar

Exporten av lastbilar ökar

De tunga fordonen på Klaraviks auktionsplattform blir allt vanligare och även på riksnivå ökar exporterna.

Ny minigrävare från Caterpillar

Ny minigrävare från Caterpillar

Caterpillar lanserar nu nya generationens minigrävare fullmatade med nya funktioner, till exempel spakstyrning, farthållare, LCD-display, bluetooth-start och tiltbar hytt.

Freja rustar för framtiden

Freja rustar för framtiden

Under 2018 gjorde transport- och logistikföretagen Freja en stor investering och flyttade kontor och lager till Jönköping.

Förslag om ny lastbilspremie

Förslag om ny lastbilspremie

För att ställa om fordonsflottan av tunga fossildrivna fordon föreslår Trafikanalys att en ny miljölastbilspremie införs 2020.

Fler dör i arbetsplatsolyckor

Fler dör i arbetsplatsolyckor

Antalet arbetsplatsolyckor med dödligt utfall ökar. Redan nu ligger årets siffror på oroväckande hög nivå med tolv dödsfall hittills.

Fler artiklar