Stöldskydda din trailer

Stöldskydda din trailer

Vinn över tjuven. I Norge är det redan stort, kingpin-låset som skyddar din trailer från stöld. I ett lyckat samarbete mellan polisen och norska Trafikverket används denna typ av lås även för att indirekt klampa fordonet då det inte går att koppla på eller av släp med en fastlåst kingpin.

Säkerhetstänket ökar ständigt inom åkarbranschen. Stölder under transport är ett problem som både skapar oro, osäkerhet och ökade kostnader samtidigt som det även kan påverka trafiksäkerheten när fordonet utsätts för skador eller lasten oväntat förändrats.

De flesta stölder begås under chaufförernas dygnsvila. Det är alltså när trailern inte är under uppsikt på rastplatser utmed de stora lederna eller i anslutning till platsen för lossning av lasten som flest stölder begås.

Abkati lanserar nu därför ett kingpin-lås från MasterLock. Med ett kingpin-lås som låser fast trailern motverkas stölder effektivt och det fungerar dessutom avskräckande mot inbrott. Dess konstruktion av solid gjuten aluminiumlegering med bottenplatta av härdat stål och nedsänkta nitar som håller ihop låset medger inte åverkan av mejsel, klipp eller borrning och är därmed en billig försäkring mot stöld.

ABKATI AB

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar