På årets MaskinExpo presenterar AMAS Svenska AB hydraulhammaren FXJ225 på 1 650 kg från FRD Furukawa. Det innebär att FXJ-serien nu består av sju modeller, avsedda för grävmaskiner från 9 till 75 ton. På mässan visas såväl nya FXJ225 som de andra modellerna i den uppskattade FXJ-serien.

Efter sju år av intensiv forskning lanserade FRD Furukawa FXJ-serien av stora hydraulhammare. Monoblock-konstruktionen gör att genomgående bultar inte längre behövs, vilket ger en mer solid hammarkropp med högre prestanda.

Med kontinuerlig utveckling av inliner-systemet och olika patenterade lösningar har FRD Furukawa även lyckats att öka kraften i förhållande till vikten avsevärt. Det har gett en en lättare hammare med högre slagenergi och större kraft.

FXJ-serien av stora hydraulhammare möter kraven på mindre underhåll och färre stillestånd. Ett bredare hydrauliskt hydraulområde gör det möjligt att använda samma hammare till flera grävmaskiner i olika storlekar. Den slimmade utformningen gör hydraulhammarna smidiga att använda vid rivningar, skuthantering, rörgravar med mera.

Det nya dämpningssystemet gör att buller och vibrationer minskas. Slitaget minskas tack vare större och längre slitytor.

AMAS Svenska AB