Nyhet

AD flyttar centrallagret till Jönköping

AD flyttar sin lagerverksamhet från Varberg till Jönköping. I december 2017 går flyttlasset till de nya lokalerna som byggs helt efter verksamhetens behov. AD Sverige har levererat bildelar och bil tillbehör till sina medlemsbutiker runt om i Sverige från Varberg sedan 1994

Den planerade flytten av lagerverksamheten till Jönköping och nya lokaler kommer att ske i december 2017. Bakgrunden till flytten är att man vuxit ur de nuvarande lokalerna i Varberg som man i dagsläget hyr. Under en längre tid har man fört en dialog via byggherrar mot kommunen och angränsande kommuner med avsikt att hitta ny lokal i närområdet men inte lyckats. Det nya geografiska läget medför bättre räckvidd och skapar större tillgänglighet vilket i sin tur bidrar till att säkerhetsställa kvalitén gentemot AD Sveriges medlemmar.

Jönköping är en bra knutpunkt vad gäller logistik, där många stora företag har sina lager och logistik avdelningar.

Här går många av företagsleveranser dagligen ut till resten av landet.

Lokalerna

– De nya lokalerna blir skräddarsydda efter vårt behov säger lagerchef Jörgen Edentoft. Lagerytan blir 19650 m2 med 24 000 pallplatser och 56 000 hyllplatser. Kontor och personalutrymmen kommer finnas på 2 våningar. AD ser fram mot öppningen av sitt nya lager.

– Nu ska vi anställa duktiga och kompetenta människor till vårt lager i Jönköping och rekrytering sker under hösten, avslutar Jörgen Edentoft

AD ingår i AD International och som har verksamhet i mer än 33 länder i Europa. Det gör oss till en stor attraktiv aktör för våra leverantörer. Det innebär att AD har premium leverantörer till marknadens mest fördelaktiga avtal som medlemmarna i kedjan får nytta av.

AD Sverige

Foto/Källa: AD Sverige