Nyhet

Skoda lanserar tjänstecykel

Škoda vill göra det enklare och tryggare att cykla – och lanserar därför ŠkodaTjänstecykel och Cykelvägsinitiativet.
Med  
Škoda Tjänstecykel får företag en helhetslösning som gör det enkelt för dem ett erbjuda sina medarbetare cyklar, likt dagens tjänstebilar, och Cykelvägsinitiativet är ett program för att hjälpa städer göra det lokala cyklandet säkrare.

Škoda har ett lång historia av cykling och det var just cykeltillverkning som lade grunden för företaget när det startade för mer än 120 år sedan. Därför är företaget i dag en stor supporter till både cyklister och till cykelsporten, såväl internationellt som nationellt. Men nu tar Škoda i Sverige engagemanget till nästa nivå och lanserar både tjänstecyklar och Cykelvägsinitiativet för att göra cyklingen både mer lättillgänglig och tryggare.

Škoda Tjänstecykel
Med Škoda Tjänstecykel ger  Škoda företag en helhetslösning som gör det enkelt för dem att erbjuda tjänstecyklar till sina medarbetare på samma sätt som de kan erbjuda tjänstebilar. Tillsammans med Škoda Financial Services och cykeltillverkaren Canyon gör Škoda Sverige det enkelt för företag att leasa och förse sina medarbetare med cyklar, och därmed ge personalen möjlighet att transportera sig korta sträckor ofta både snabbare och billigare än med bil – och framför allt mer miljövänligt.
Upplägget med Tjänstecyklar är enkelt både för medarbetare och arbetsgivare. Efter företagets godkännande kan medarbetaren välja mellan flera olika cykelmodeller av olika typer och prisklasser från Canyon och både beställning och signering görs helt digitalt. Förmånsvärde, netto- eller bruttolöneavdrag bestämmer respektive företag individuellt.
– Med tjänstecykeln ger vi företag möjlighet att kunna leasa en cykel på samma bekväma sätt som en tjänstebil. Ett perfekt sätt att skaffa ett modernt tjänstefordon, med andra ord, säger Stefan Nygren, marknadschef på Škoda Sverige.

Cykelvägsinitiativet
Tillsammans med Škoda Tjänstecykel presenterar Škoda också Cykelvägsinitiativet för att öka tryggheten till landets cyklister. I dag är cyklister en olycksutsatts grupp och jämfört med bilister lider de betydligt högre risk att skadas i trafiken. Dessutom saknar många cykelbanor namn och det är svårt för cyklister att säga var de befinner sig, exempelvis vid en olycka. Med Cykelvägsinitiativet, som är ett lokalt initiativ för att namnge cykelstråk, vill Škoda därför hjälpa kommuner och städer att höja tryggheten och enkelheten för cyklisterna – och framför allt ge dem en möjlighet till att snabbt meddela sin position om hjälp behöver påkallas.
Cykelvägsinitiativet debuterar på Sveriges främsta cykel-ö Gotland och Škoda har låtit gotlänningarna själva rösta fram namn på fem av Visbys cykelvägar. Förslagen har lämnats över till Teknikförvaltningen på Region Gotland under Almedalsveckan med förhoppning om att namngivningen av cykelbanorna snart blir verklighet.
– Som cyklist i dag är det väldigt svårt att meddela sin position eller kalla på hjälp om olyckan skulle vara framme. Med Cykelvägsinitiativet vill vi stärka cyklisternas position i trafiken och samtidigt öka tryggheten för alla, erfaren som oerfaren, förklarar Stefan Nygren.

Läs mer om ŠKODA Tjänstecykel på www.skodatjanstecykel.se och om Cykelvägsinitiativet på www.skoda.se/cykling