Premiär i höst för Nissan Leaf med ProPilot Park

Premiär i höst för Nissan Leaf med ProPilot Park

Nya Nissan Leaf blir företagets första modell i den globala produktserien, som är utrustad med ProPILOT Park. Tekniken hjälper föraren att parkera genom att automatiskt styra in bilen i parkeringsrutan.

ProPILOT Park befriar föraren från en av de tröttsammaste och ibland mest utmanande uppgifterna vid bilkörning. Det ger självförtroende att kunna parkera perfekt i alla situationer.

Sonars och kameror på nya Nissan Leaf styr in bilen i en parallell, snedvinklad, framåtkörd eller inbackad parkeringsruta genom ett tryck på en knapp – vilket minskar förarens stress med att gasa, bromsa och styra för att komma rätt. Föraren kontrollerar området runtomkring bilen och aktiverar bromsen om nödvändigt. Tekniken anpassar sig också till de smalaste stadsgatorna.

Teknologin med knapptrycks-parkering är ytterligare en milstolpe i Nissan’s pågående löfte om att ge tillgänglig, avancerad förarassistans till alla. Anpassad för att göra körningen säkrare och mer njutbar, är utvecklingen av ProPILOT-teknologin en del av Nissan Intelligent Mobility, företagets plan för hur bilar skall köras, drivas och integreras i samhället.

Genom att lansera Leaf, världens första elektriska bil för massmarknaden, har Nissan skapat sig en plats som pionjär för EV-utvecklingen. Idag är Nissan Leaf världens bäst säljande elbil, med fler än 270.000 sålda bilar i världen.

Nissan Europe

Läs också

Populär Qashqai

Populär Qashqai

Nissans Qashqai är Europas mest sålda urban crossover. Nu är den även störst i Sverige! Under januari-februari 2018, slog...

Aktuellt

Skogsbranschen kraftsamlar

Skogsbranschen kraftsamlar

Komatsu Forest och den svenska skogsbranschen kraftsamlar nu i ett unikt projekt för ett skonsammare skogsbruk.

ANNONS ▼
Årets Säkerhetsinitiativ 2018

Årets Säkerhetsinitiativ 2018

När timmerbilen inte gick att stanna styrde Lars Göran Söderqvist över den tvååriga flickan. Det räddade hennes liv.

Nya Hitachi ZW330-6

Nya Hitachi ZW330-6

Hitachi har lanserat den senaste modellen av Hitachis 30 tons hjullastare ZW330-6, som nu är beställningsbar även till...

Fler artiklar