Världspremiär för Scania på Mittia

Världspremiär för Scania på Mittia

Scania väljer Mittia och Skogstransportmässan i Ljusdal för världspremiären av timmerapplikationer för den nya lastbilsgenerationen. Under mässan kommer inbjudna och besökare att få möjlighet till provkörning.

Under tio års tid och miljontals med testkilometrar har Scania utvecklat nyheter som ”Clutch on demand” för ännu bättre precisionskörning, ny och snabbare Opticruise samt flera nya motorer där de nya V8:orna sänker bränsleförbrukningen med hela 7-10 procent jämfört med Euro 6 i PGR.

I Ljusdal möts den Nordiska skogstransportnäringen nu för tionde gången. Skogstransportmässan Mittia som startade 1999 har vuxit sig till att bli den största och enligt många; viktigaste mötesplatsen i branschen. 135 företag finns i år representerade på mässområdet. Förutom svenska företag, så väljer företag från ex. Kanada, Frankrike och Finland att visa upp sina nyheter för de cirka 6 000 besökarna som blir inbjudna av utställarna och reser till Ljusdal från hela Sverige och från andra länder där transport av skog är en betydelsefull industri. Under mässan arrangeras ett flertal officiella aktiviteter såsom provkörningar, demos, utställning om skogstransportens historia och nordiskt mästerskap i skogskrankörning.

www.mittia.com
www.scania.se

Läs också

Aktuellt

Årets Säkerhetsinitiativ 2018

Årets Säkerhetsinitiativ 2018

När timmerbilen inte gick att stanna styrde Lars Göran Söderqvist över den tvååriga flickan. Det räddade hennes liv.

ANNONS ▼
Nya Hitachi ZW330-6

Nya Hitachi ZW330-6

Hitachi har lanserat den senaste modellen av Hitachis 30 tons hjullastare ZW330-6, som nu är beställningsbar även till...

Fler artiklar