Ny hjullastare från Hitachi på Load Up North

Ny hjullastare från Hitachi på Load Up North

Delvator visar senaste modellen av Hitachis 35 tons hjullastare på Load Up North i Boden 31 aug – 2 september. Dessutom kommer två kompakta grävare att visas ur både hjul- och bandgrävarserierna.

Delvator AB är svensk generalagent för Hitachis entreprenadmaskiner och satsar just nu hårt på att öka marknadsandelen i Sverige. Det heltäckande nätet med säljkontor och 25 serviceverkstäder över hela Sverige utvecklas och bra draghjälp är också Hitachis nyutvecklade teknik som finns i Serie 6-maskinerna, som lever upp till miljökraven enligt Steg IV.

– Det är viktigt för oss att delta på Load Up North och visa Hitachis senaste teknik i Serie 6-maskinerna, säger Delvators vd Lotta Lundquist.

Samtliga maskiner som visas på Load Up North är alltså Serie 6-maskiner och detta är vad besökarna kan titta på i Delvators monter under mässan:

Hjullastaren ZW370-6. Denna hjullastare är i kraft av sin storlek och styrka främst ämnad för arbete inom gruv- och bergbranscherna. Delvator framhåller modellens driftsäkerhet, ekonomi, enkla manövrering och goda förarmiljö. Maskinen väger 35 ton och har en 6-cylindrig Isuzumotor på 15,7 liter som ger 394 hästkrafter och ett vridmoment på 1940 Nm.

Bandgrävaren 225USLC-6. US i maskinbeteckningen berättar att detta är Hitachis kompaktbyggda bandgrävare i 25 tonsklassen. 225:an är en beprövad maskinmodell, en kraftfull grävare i smidigt format som har 4-cylindrig Isuzumotor som ger 126 hästkrafter.

Hjulgrävaren ZX145W-6. Detta är Hitachis storsäljande hjulgrävare i Sverige, som även den är kompaktbyggd med indragen motvikt. Det gör den idealisk för arbete i exempelvis trånga gatumiljöer. ZX145W väger cirka 17 ton (beroende på utrustning) och har i Serie 6 fått betydligt större motor jämfört med tidigare. Det ger ökad styrka i hydraulik och transmission, vilket gör den mycket lättkörd.

Bilden: Hitachi 35 tons hjullastare ZW370-6 med 5,5 kvm skopa. Foto/Källa: Delvator

Delvator AB

Aktuellt

Årets Säkerhetsinitiativ 2018

Årets Säkerhetsinitiativ 2018

När timmerbilen inte gick att stanna styrde Lars Göran Söderqvist över den tvååriga flickan. Det räddade hennes liv.

ANNONS ▼
Nya Hitachi ZW330-6

Nya Hitachi ZW330-6

Hitachi har lanserat den senaste modellen av Hitachis 30 tons hjullastare ZW330-6, som nu är beställningsbar även till...

Fler artiklar