Produktnyheter

Trådlös vinkelslip

Bosch lanserar världens första trådlösa vinkelslip för professionella hantverkare som är utrustad med en Connectivity-funktion, vilket betyder att verktyget är uppkopplingsbart. Via Bluetooth kopplas vinkelslipen upp till användarens Smartphone och syns i Bosch-appen Toolbox. Vinkelslipen finns i modellerna GWS 18V-115 och -125 C Professional samt GWS 18V-115, -125 och -150 SC Professional.

När vinkelslipen kopplas upp till mobilen visas information i Toolbox-appen om verktygsstatus, batteriets laddningsstatus samt information om eventuell överhettning och liknande problem. Toolbox-appen hjälper användaren att hålla koll på verktygets status och gör att verktyget kan anpassas efter individuella behov. Exempelvis kan varvtalet, bara med en knapptryckning i mobilen, enkelt justeras vid arbete med olika typer av material.

Vinkelslipen ligger bekvämt i handen med en handtagsomkrets på endast 156 mm och en vikt på 2,8 kg inklusive 6,3 Ah-batteri vilket bidrar till mindre uttröttande arbete. Därutöver ligger ett stort fokus på förbättrad användarsäkerhet. Vinkelslipen är först ut med att vara utrustad med funktionen ”Drop Control”. Funktionen stänger av apparaten omedelbart så snart den träffar marken vid fall, för att undvika skador. Funktionen ”Intelligent Brake System” ser till att vinkel-slipens skiva står helt still inom 2 sekunder efter att verktyget stängts av. Även funktionen ”KickBack Control” ingår; om verktyget oförutsett skulle rotera runt borraxeln på grund av att borren fastnar, stänger den integrerade sensorn av motorn på en bråkdels sekund för att förebygga ett plötsligt bakslag som kan skada användaren. Vinkelslipen är därutöver utrustad med mjukstart, återstartsskydd och ett extra handtag med vibrationsdämpning.

Bosch

logo
Catharina Olsson-Lindh