Lanserar kontinuerlig svängning på fler kranar

Lanserar kontinuerlig svängning på fler kranar

Hiab, en del av Cargotec, introducerar Continuous Slewing,  runtomsvängning på kranar från 30 till 40 tonmeter. Tidigare är det endast de största Hiab-kranarna med kapacitet över 50 tonmeter som har haft funktionen.

”Med runtomsvängande kranar får operatören bästa möjliga åtkomst till lasten. Hanteringen blir säkrare utan besvärliga lyft och stopp i riskfyllda lägen. Efterfrågan har varit stor hos våra kunder, och nu tillgodoser vi det här behovet genom att införa runtomsvängningpå alla våra kranar i det tunga segmentet.”, säger Marcel Boxem, director för Heavy Range Cranes, Hiab.

Kranar med runtomsvängning som kombineras med bom och jib för bygg-, transport- och specialtillämpningar gör att arbetet kan utföras snabbare, smartare och säkrare.

Lastningstiden minskas, produktiviteten ökar:
Runtomsvängning ökar produktiviteten eftersom operatören kan flytta kranen dit den behövs, i en hel cirkel. Med rätt bom och jib har operatören det som behövs för att utföra arbetet utan avbrott.

Operatören har lasten nära till hands och kan hantera den med precision: 
Med runtomsvängning blir lyften enklare och säkrare eftersom operatören kan välja den bästa vägen för lyftet och slipper onödiga och potentiellt farliga stopp och förflyttningar.

Anpassad design för optimal prestanda:
Hiab-kranar med runtomsvängning är särskilt konstruerade för hög precision vid lång räckvidd (långboms-tillämpningar) eller för mer lyftkraft nära lastbilen (kortboms-tillämpningar).

Följande modeller kan numera fås med runtomsvänginng: Hiab X-HiPro 358 (designad för långboms-tillämpningar med eller utan jib), Hiab X-CLX 398 (designad för korta till medellånga bomtillämpningar för tillväxtmarknader), Hiab X-HiPro 408 (designad för långboms-tillämpningar med eller utan jib för maximal prestanda) och Hiab X-HiPro 418 (designad för korta till medellånga bomtillämpningar för mer mogna marknader med hög efterfrågan på elektroniska säkerhetsfunktioner och optimal prestanda).

HIAB

Läs också

Nya generationens lastväxlare

Nya generationens lastväxlare

Hiab, en del av Cargotec,  introducerar nu den nya generationens lastväxlare, Multilift Ultima, med flera innovationer som är först...

Aktuellt

ANNONS ▼
Exporten av lastbilar ökar

Exporten av lastbilar ökar

De tunga fordonen på Klaraviks auktionsplattform blir allt vanligare och även på riksnivå ökar exporterna.

Ny minigrävare från Caterpillar

Ny minigrävare från Caterpillar

Caterpillar lanserar nu nya generationens minigrävare fullmatade med nya funktioner, till exempel spakstyrning, farthållare, LCD-display, bluetooth-start och tiltbar hytt.

Freja rustar för framtiden

Freja rustar för framtiden

Under 2018 gjorde transport- och logistikföretagen Freja en stor investering och flyttade kontor och lager till Jönköping.

Förslag om ny lastbilspremie

Förslag om ny lastbilspremie

För att ställa om fordonsflottan av tunga fossildrivna fordon föreslår Trafikanalys att en ny miljölastbilspremie införs 2020.

Fler dör i arbetsplatsolyckor

Fler dör i arbetsplatsolyckor

Antalet arbetsplatsolyckor med dödligt utfall ökar. Redan nu ligger årets siffror på oroväckande hög nivå med tolv dödsfall hittills.

Fler artiklar