Hiab, en del av Cargotec, introducerar Continuous Slewing,  runtomsvängning på kranar från 30 till 40 tonmeter. Tidigare är det endast de största Hiab-kranarna med kapacitet över 50 tonmeter som har haft funktionen.

”Med runtomsvängande kranar får operatören bästa möjliga åtkomst till lasten. Hanteringen blir säkrare utan besvärliga lyft och stopp i riskfyllda lägen. Efterfrågan har varit stor hos våra kunder, och nu tillgodoser vi det här behovet genom att införa runtomsvängningpå alla våra kranar i det tunga segmentet.”, säger Marcel Boxem, director för Heavy Range Cranes, Hiab.

Kranar med runtomsvängning som kombineras med bom och jib för bygg-, transport- och specialtillämpningar gör att arbetet kan utföras snabbare, smartare och säkrare.

Lastningstiden minskas, produktiviteten ökar:
Runtomsvängning ökar produktiviteten eftersom operatören kan flytta kranen dit den behövs, i en hel cirkel. Med rätt bom och jib har operatören det som behövs för att utföra arbetet utan avbrott.

Operatören har lasten nära till hands och kan hantera den med precision: 
Med runtomsvängning blir lyften enklare och säkrare eftersom operatören kan välja den bästa vägen för lyftet och slipper onödiga och potentiellt farliga stopp och förflyttningar.

Anpassad design för optimal prestanda:
Hiab-kranar med runtomsvängning är särskilt konstruerade för hög precision vid lång räckvidd (långboms-tillämpningar) eller för mer lyftkraft nära lastbilen (kortboms-tillämpningar).

Följande modeller kan numera fås med runtomsvänginng: Hiab X-HiPro 358 (designad för långboms-tillämpningar med eller utan jib), Hiab X-CLX 398 (designad för korta till medellånga bomtillämpningar för tillväxtmarknader), Hiab X-HiPro 408 (designad för långboms-tillämpningar med eller utan jib för maximal prestanda) och Hiab X-HiPro 418 (designad för korta till medellånga bomtillämpningar för mer mogna marknader med hög efterfrågan på elektroniska säkerhetsfunktioner och optimal prestanda).

HIAB