Kompakt polermaskin

Kompakt polermaskin

Flex introducerar den lilla kompakta maskinen XFE 7-12 80 som är ett utmärkt komplement till de större polermaskinerna. Den friroterande excenterpolermaskin kan användas till ett stort antal applikationer och når områden där andra polermaskiner har svårt att komma åt för att ge fordonet en extra glans

Drivs säkert i alla lägen
XFE 7-12 80 är försedd med ett lågt och kompakt växelhuvud, sålunda ett minimalt avstånde till ytan som skall poleras. Maskinen kan därför drivas säkert i alla lägen för ett fulländat resultat.Polermaskinen är utrustad med VR-mikroprocessor-elektronik, med andra ord: bibehållet varvtal oberoende belastning samt mjukstart för att förhindra ryck vid start, vilket är essentiellt vid polering. Omstartsskydd vid strömavbrott för att förhindra att maskinen av misstag startar efter ett strömavbrott, överbelastningsskydd, varvtalsreglering och temperaturövervakning.

Idealiskt för temperaturkänsliga lacker
XFE 7-12 80 är precis som storebror, XFE 7-15 150, en friroterande maskin för hologramfri slutbehandling. Poleringsmaskinen är idealiskt för temperaturkänsliga lacker tack vare låg värmeutveckling. En slaglängd på 12mm för hög verkningsgrad, upptagen effekt på 700W med optimerade luftkanaler för perfekt kylning av motor och växel samt tomgångsslag på 3600-10800 gör XFE 7-12 80 till en kraftfull polermaskin. En utmärkt maskin som kompletterar och fulländar polersortimentet.

Ergonomi
Handtaget är ergonomiskt utformad med Softgrip. Det gör att du styr maskinen med precision samt att den alltid är bekväm och säker att hålla i. Ett sidohandtag finns som tillbehör som skruvas på vid behov.

Sin nätta vikt på 2,1 kg gör XFE 7-12 80 till en kompakt och behändig maskin som gör arbetet smidigt för användning på mindre och svåråtkomliga ytor. Resultatet blir ett vinnande koncept med perfekt finish! Polermaskinen finns dessutom som set.

Flex Scandinavia AB

Aktuellt

ELKO blir mustaschbärare

ELKO blir mustaschbärare

Elko följer upp förra årets succéinsamling till förmån för cancerforskningen genom att i år helhjärtat stödja Mustaschkampen. Förra årets insamling...

Nya spridarmodeller

Nya spridarmodeller

Till kommande vintersäsong har Hilltip lanserat tre nya spridarmodeller, det utökade sortimentet täcker nu ett större omfång av fordon...

Scania släpper ny 13-liters etanolmotor

Scania släpper ny 13-liters etanolmotor

Lastbilstillverkaren Scania kommer nu med en ny 13-liters etanolmotor för nästa generations lastbilar. Parallellt fortsätter kemi- och biodrivmedelsföretaget SEKAB...

Sopvals för grävmaskiner

Sopvals för grävmaskiner

YstaMaskiner lanserar nu en ny modell sopvals SV150 för grävmaskiner eller liknande bärare. Sopvalsen kommer att ha Zick Zack...

Nya generationens lastväxlare

Nya generationens lastväxlare

Hiab, en del av Cargotec,  introducerar nu den nya generationens lastväxlare, Multilift Ultima, med flera innovationer som är först...

Fler artiklar