Magnetiska oljepluggar

Magnetiska oljepluggar

Magnetpro magnetiska oljepluggar har nu lanserats i Sverige. De är maskinbearbetade ur rostfritt SUS316 stål med stor verktygsvidd på skallen. Med stark presspassad magnet som har stor yta är de i en klass för sig. De finns i 19 olika varianter med M- och UNF-gänga. 

En magnetisk oljeplugg hjälper till att fånga upp och skydda motor och växellåda från de metallpartiklar som skapas under användande. Speciellt viktigt är detta under de driftstillfällen när motorns/oljefiltrets friflödesventil är aktiverad och oljan går ut i smörjsystemet utan att ha filtrerats.

Friflödesventilen aktiveras ofta vid kallstart då oljan har för hög viskositet (trögflytande) för att filtret skall kunna filtrera oljan. Även vid hög belastning hinner inte oljefiltret med att filtrera all olja som motorn behöver för att hållas smord. Om oljefiltret är igensatt så behöver motorn fortfarande smörjning och då kanaliserar oljan förbi oljefiltret för att motorn inte skall skära omgående.

Dessutom fungerar en magnetisk oljeplugg som ett diagnostiskt verktyg genom att man kan granska mängden partiklar samt dess storlek på pluggen vid oljebyten och på så sätt få en indikation om motorns hälsa.

Hösten är en lämplig tid för oljebyte, speciellt på fordon som ställs av under vintern då slaggprodukter i oljan annars kan fällas ut under avställningen.

Pluggarna kan beställas på www.magnetpro.se för 250 kr.

Läs också

Magnetiska oljepluggar

Magnetiska oljepluggar

Magnetpro magnetiska oljepluggar har nu lanserats i Sverige. De är maskinbearbetade ur rostfritt SUS316 stål med stor verktygsvidd på skallen....

Aktuellt

Lönsam satsning på solceller

Lönsam satsning på solceller

Hurtigs Bil i Kungälv har satsat på solceller på bilhallens tak. En toppeninvestering menar vd, Christopher Hurtig.

ANNONS ▼
Exporten av lastbilar ökar

Exporten av lastbilar ökar

De tunga fordonen på Klaraviks auktionsplattform blir allt vanligare och även på riksnivå ökar exporterna.

Ny minigrävare från Caterpillar

Ny minigrävare från Caterpillar

Caterpillar lanserar nu nya generationens minigrävare fullmatade med nya funktioner, till exempel spakstyrning, farthållare, LCD-display, bluetooth-start och tiltbar hytt.

Freja rustar för framtiden

Freja rustar för framtiden

Under 2018 gjorde transport- och logistikföretagen Freja en stor investering och flyttade kontor och lager till Jönköping.

Förslag om ny lastbilspremie

Förslag om ny lastbilspremie

För att ställa om fordonsflottan av tunga fossildrivna fordon föreslår Trafikanalys att en ny miljölastbilspremie införs 2020.

Fler artiklar